Kakanjski dani 2017: Drugi dan u znaku Josipa Pejakovića, Oddbosa i borilačkih vještina

0

Drugi dan manifestacije Kakanjski dani 2017 nesumnjivo su bili u znaku monodrame Josipa Pejakovića, Oddbosa  te noći borilačkih vještina.

Na prostoru etno sela drugi dan manifestacije održana je edukacija iz oblasti pčelarstva na temu “Priprema pčela za zimovanje”, a gost predavač bio je Ekrem Karahodžić.
U isto vrijeme na platou ispred pošte održana je  šesta po redu likovna kolonija u organizaciji Udruženja „Duga“. Pored članova „Duge“  i ove godine su pozvani gosti i slikari iz drugih gradova koji su predstavili svoja umjetnička djela. Danas je učestvovalo ukupno 26 slikara Udruženja „Duga“ sa gostima i umjetnicima. Četiri slikara iz Sarajeva, četiri slikara iz Travnika, dva iz Zavidovića i dva iz Zenice.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Slike koje su nastale za vrijeme likovne kolonije će ostati u kolekciji Udruženja „Duga“ a bit će usmjerene u humanitarne svrhe

Likovna kolonija / Foto: Kakanj-X / Alibašić K.
Oddbos – Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Za naše najmlađe ispred glavne bine upriličena  je zabava pod nazivom „Veseli dan uz ODDBODSE“. Oddbodsi su pokazali kako u svakome od nas postoji malo neobičnosti i to je u redu jer je najvažnije dobro se zabavljati s najboljim prijateljima! Ovi maleni krznaši donijeli su humor i smijeh u svakodnevne situacije koje su svima nama i predobro poznate i bliske, poput čekanja na autobus dok kisnemo na nenadanom pljusku, naporne vožnje taksijem s poludjelim vozačem, kad nas u lokalnom restoranu dopadne nešto drugačije od onoga što smo naručili ili odlaska na spoj naslijepo s katastrofalnim rezultatima.

Uz zabavne igre, takmičenja, druženje, slikanje te plesnom zabavom sa maskotama mališani su bili oduševljeni.

Zabava za djecu uz Oddbose, likovna kolonija i turnir u odbojci 🙂

Gepostet von Kakanj-X.com am Dienstag, 1. August 2017

Ljubitelji odbojke istinski su mogli užvati u Parku prijateljstva gdje se održao turnir u odbojci.

Turnir u odbojci – Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Već od 17:00 sati na platou ispred glavne bine u ringu prezentirani su  borilački sportovi  kakanjskih klubova: Judo klub „Kakanj”, Taekwondo klub „Centar”, Karate klub „Sakib Bitić” i Taekwondo klub “NUR”.

Nakon prezetacije upriličen je spektakl pod nazivom „Fight night“, a nosilac ove aktivnosti bio je KickBox klub „RATNIK” Kakanj. Najbolji kakanjski i boskeri iz ostalih gradova BiH, našoj publici su pružili mečeve vrhunske borbe, pune adrenalina i neizvjesnosti, a što je ujedno predstavljalo i svojevrsnu promociju ovoga sporta u Kaknju.

Monodrama “Bh stend-drp tragedy”, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića u Parku Doma kulture oborila je rekord posjećenosti što je bilo i očekivano.

Oboren rekord posjećenosti u Parku Doma kulture. / Foto: Kakanj-X / Alibašić K.
“Predstava je ozbiljna, ima stvaralački život, iz nje se može vidjeti dio historije Bosne, kroz kritički ostvrt i komparaciju s periodom osmanske i austrougarske vladavine, kao i vremenom komunizma i današnje BiH.

– Smatrao sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije – naglasio je Pejaković.

Josip Pejaković / Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Istaknuo je da predstavom želi ukazati na tešku situaciju u BiH, te da je ovo njegov svojevrstan doprinos i oporuka da treba “skloniti vampire koji nam sišu krv”.

Za kreiranje pozitivne atmosfere zaduženi su momci iz BalkanErosa, inače su poznati kao grupa koja kreira fenomenalnu atmosferu na svojim nastupima.

Haris Abdagich & Balkaneros / Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Na platou Doma kulture za ljubitelje PlayStation konzolne igre Pro Evolution Soccer organizovan je turnir, koji će trajati maksimalno šest sati.

Sve fotografije i videozapise možete pronaći na našoj facebook stranici ili Youtube kanalu.

(Kakanj-X)