-8.7 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Kakanjski dani 2016: Raznovrstan sadržaj za drugi dan manifestacije, uskoro dugoočekivani koncert Amara Jašarspahića Gileta

Drugi dan manfiestacije Kakanjski dani 2016 obilježen je raznovrsnim sadržajima. 

Kao i jučer početak manifestacije označen je danom organske proizvodnje i meda te izložbom  rukotvorina naših Kakanjaca.

IMG_7026

U isto vrijeme građani koji su prolazili pored štandova sa rukotvorinama, u samom nastavku  na platou kod Pošte uživali su u izložbi slika uglavnom kakanjskih umjetnika.

Nakon pauze manifestacija je nastavljena  u 16:30 sati, turnirom u odbojci koji se održao u Parku prijateljstva. Na turniru u kategoriji za mlađe uzraste prvo mjesto osvojila je ekipa “Katar” dok je drugo mjesto osvojila ekipa “Sunce”, a treće mjesto je pripalo ekipi “Negro”. Turnir je nastavljen za starije kategorije koje još uvijek traje._DSC0027Pola sata poslije početka turnira u odbojci, Amelovom stazom od Sahat kule pa do Centralne pozornica održane su tri utrke  na 800 metara, podrške za Amela Tuku.

_DSC0049

Nakon utrke na Centralnoj pozornici nastavljen je program demonstracijama dva borilačka kluba iz Kaknja, a to su taekwondo klub “NUR” i karate klub “Sakib Bitić”.

_DSC0117 _DSC0164

Trenutno se očekuje početak predstava “Američki san” i “Lutak nešutak”.

_DSC0362 _DSC0379

A nedugo nakon početka predstava, ono što će najviše pažnje privući večeras jeste koncert Amara Jašarspahića Gileta.
Budite sa nama na našoj facebook stranici i pratite iz minute u minutu sva dešavanja manifestacije “Kakanjski dani 2016.”.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO