“Kakanjski dani 2016”: Koncert Deniala Ahmetovića, turniri u malom nogometu i rukometu, muzičko-poetsko veče…

Popularno

Povezano

Programom Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016”, za petak 5. august planirani su slijedeći događaji:

10:00, Dani organske proizvodnje, dani meda, izložba rukotvorina

- Marketing -

Mjesto:  Gradsko šetalište (od Pošte do centralne pozornice)

10:30, Konferencija beba i manje djece do 5 godina uz šetnju kroz grad

11:00, Zabavne igre za djecu – TROPIC ZENICA

Mjesto: Plato ispred centralne pozornice

Draga djeco, uvažene mame, tate ili babe, cijenjene bake ili nane, djedovi ili dede, i svi drugi, pozivamo vas da zajedno sa svojom djecom i unucima dođete na lijep i nesvakidašnji događaj koji će biti upriličen u petak, 5. augusta 2016.godine, u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”.

Posebna pozivnica se odnosi na bebe, zato vas molimo da ovom događaju prisustvuju i male bebe u kolicima, kao i mala dječica na trokolicama, na romobilima, motorićima i drugim prijevoznim sredstvima.

Okupit ćemo se u 10:30 sati, na potezu od nekadašnjeg objekta “Castello” do huntića na početku gradskog šetališta. Doći će i Pavo i Pčelica Maja. Oni će djecu i majke i/ili tate sa kolicima i sve ostale povesti u šetnju gradskim šetalištem do centralne pozornice ispred koje će biti pripremljen teren na kojem će biti upriličeni zabavni sadržaji za bebe, a potom i za svu djecu.

Od brojnih sadržaja koje smo pripremili izdvajamo igre “Poligon prepreka”, “3,4, sad – pucaj!” (utrka autića i kuglanje uz pomoć pištoljčića na vodu), “Ulovi ribicu”, “Vruć krompir”, “Hop-Hop” (igrači bacaju gigantsku kocku), “Klap-klap radionica”…

Ovo je događaj koji se ne propušta, radujemo se susretu sa svim osoba koje dođu, a posebno bebama.

Mjesto: Od početka gradskog šetališta (bivši Castello) do centralne pozornice

14:00 Turnir u malom fudbalu – RAPID FUDBAL

Mjesto: Plato ispred centralne pozornice

Rapid fudbal je montažni  teren  dimenzija 24×12 m sa umjetnom travom ograđen ogradom od fiberglasa 1 m visine i zaštitnom mrežom koja sprečava da lopta izađe iz terena. Ima izgled malog stadiona sa dimenzijama gola od 1 m x 0.60 m. Turnir je namijenjen za djecu do 12 godina. Svaki tim igra sa 4 igrača na terenu i  2 rezervna igrača. PRAVILA  RAPID  FUDBALA *2 X 5 minuta sa pauzom od po 2 minuta; *Lopta je uvek u igri (nema kornera ni ubacivanja); *Igrači mogu da koriste ogradu za odbijanje od zidova; *Zamjena igrača bez prekida igre; *Jedan igrač može da uđe i izađe na teren više puta; *Penal može da bude izveden duž srednje linije terena, šutiranjem ne direktno u gol već odbijanjem od ograde, gol je bez golmana; *Igra se prekida samo u slučaju faula (kao u klasičnom fudbalu).

16:00 sati, Organoleptičko ocjenjivanje meda kakanjskih pčelara i uručivanje nagrada za najbolji med (Omladinski centar).

17:00, Turnir u rukometu

Mjesto: Poligon Parka prijateljstva

18:00, Biciklistička utrka

Mjesto: Krug Parka prijateljstva (kod pošte)

Draga djeco i svi vi koji ste željni adrenalina i zabave, uz malo spretnosti, znanja i sreće dođite do vrhunske zabave i vrijednih nagrada. Provjerite svoje biciklističko umijeće na našoj zanimljivoj stazi. Zabava je zagarantirana! KATEGORIJE : DJECA do 15 godina; Djeca i odrasli preko 15 godina, POTREBNA OPREMA : BICIKLISTIČKA KACIGA (OBAVEZNO), OSTALA ZAŠTITNA OPREMA (poželjno); DATUM ODRŽAVANJA: 5.8.2016. godine  (PETAK).

19:00, Muzičko-poetsko veče „Muzika, poezija i ja“

Prof. Dženana Herco govorit će odabrane stihove svjetskih i bosanskohercegovačkih pjesnika, a naši muzičari darovat će nas nekim od nezaboravnih pjesama. Na pitanje da li se poezija može iznova čitati, da li se poezija može iznova pisati, da li je poezija neuništiva; da li se poezija može iznova definirati – odgovor je potvrdan. Pogotovo, u vremenima kada se sve više postavlja pitanje ne samo čemu poezija u oskudnim vremenim već čemu poezija u svim vremenima. Jer, sva su ovozemaljska vremena oskudna, a poezija je tu da ih učini prijemčivijim, da svojom jezikoumnošću pokaže svoju superiornost, dodirne nedodirljivo.

Mjesto: Park Doma kulture

19:00, Smotra duvačkih orkestara (limena glazba) i defile mažuretkinja

denialA1Mjesto: Od Sahat kule do centralne pozornice

Centralna pozornica

21:00, Solistički koncert

DENIAL AHMETOVIĆ

Mjesto: Centralna pozornica

- Marketing -

Najnovije