7.4 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

Kakanjski dani 2015: Zadnji dan obilježen turnirom u odbojci, biciklističkom trkom i crtićem za djecu

Zadnji dan manifestacije “Kakanjski dani” ispraćen je biciklističkom trkom, crtićem za djecu u parku Doma kulture i turniru u odbojci, predstavom „Šmizle-ženski bend“, dok je sajam organske proizvodnje i izložba rukotvorina i danas  predstavljena  iza Centralne pozonice.

U 16:00h na platou kod zlatarne “Dar” zakazan je odbojkaški turnir, ali zbog vremenskih neprilika odigravanje turnira premješteno je u Sportsku dvoranu Kakanj. Učešće je uzelo jedanaest ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa “Evropa” dok je drugoplasirana ekipa “Agrovrt”.

Žalimo svi što nam vremenske prilike nisu dozvolile  da današnji turnir odigramo u dijelu grada u kojem se odvijaju svi ostali sadržaji manifestacije, obzirom da je kiša bila u to vrijeme. Tako da smo taj turnir pomakli u gradsku dvoranu, jednom brzom akcijom ljudi iz JP Kakanj sport , osposobili smo ovdje sve potrebno za održavanje turnira. Bilo je dosta lijepe odbojke, kroz dvoranu je prodefilovalo puno publike, puno sportista. Drago nam je, iz odbojkaškog svijeta, da smo dali doprinos da “Kakanjski dani” uspiju, mislim da smo oduševili i ispunili očekivanja učešćem na ovoj prelijepoj manifestaciji “Kakanjski dani 2015“, kazao je Nermin Begić.

Sa malim kašnjenjem, održana je i biciklistička utrka na travnatim površinama iza  pošte. Učešće su uzela četiri takmičara, prvo mjesto i nagradu od 150KM osvojio je Edis Hadrović, drugo mjesto i nagradu od 100KM osvojio je Dino Šabić, treće mjesto i nagradu od 50KM osvojio je Emin Šehić.

U isto vrijeme kada se održavala biciklistička trka, za sve ljubitelje  komedije  u Domu kulture odigrana je predstava „Šmizle-ženski bend“. Iako je manjkalo publike zbog vremenskih neprilika, publika je bila oduševljena predstavom i pozdravila jednim velikim pljeskom.

Kao i predhodnih dana, i zadnji dan bilo je sadržaja za mališane koji su imali priliku u parku Doma kulture pogledati crtić za svoj uzrast.

U 21h očekujemo Amela Ćurića da se pojavi na Centralnoj pozornici.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO