Četvrti dan „Kakanjskih dana 2014“ je do sada bio najposjećeniji dan od početka ove kulturno-sportske manifestacije. Brojni kulturno-sportski događaji na nekoliko lokacija u Kaknju su pružili za svakog po nešto.

Centralni događaj ovog dana je svakako bio veliki koncert simboličnog naziva „Za grad koji volimo“ na kojem su učestvovali svi kakanjski muzičari i pjevači. Prije samog početka koncerta na sceni su se pojavile prekrasne djevojke koje su nosile kreacije kakanjske dizajnerice Nadine Kovač.

IMG_9960

Zaista se Kakanj ima čime ponositi kada se govori o ljepoti i muzičkom talentu jer ono što je večeras ponuđeno kakanjskoj publici sigurno će biti dugo pamćeno. Oko 10.000 posjetilaca je ispred Centralne pozornice željno iščekivalo svaki nastup kakanjskih pjevača.

[doptg id=43]

Nastupali su muzičari-bend „Optimisti“, Ajna Balešić, Ana-Marija Tomić, Alen Čišija vokal hora „Bostan“, Adin Šolbić i Ermin Kubat učesnici showa ZMBT, Vesna Tomičić učesnica showa „Super talents“, Vehid Tursum učesnik „Prvog glasa sevdaha“, Emina Bajtarević pobjednica „Talent showa“ Sanel Smolo učesnik Zvezda Granda, Martina Jozinović. Svakako da je publika željno iščekivala nastupe pobjednika showa ZMBT Deniala Ahmetovića i pobjednika Zvezda Granda Amara Jašarspahića. U Kaknju se ovakva noć dugo nije dogodila, a da je zaista tako pogledajte u videu ispod.

kakanj-x/ text & video: Emerin Ahmetašević, foto:Kenan Fejzović

Reklama