25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Kakanjski dani 2014: Četvrti dan ispunjen brojnim aktivnostima (FOTO)

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Četvrti dan kulturno-sportske manifestacije je sadržavao brojne aktivnosti za posjetioce iz Kaknja i drugih gradova, kao i  gosta iz dijaspore. Zbogvrlo promjenjivog vremena skoro sve aktivnosti su prebačene u Sportsku dvoranu i kakanjski Dom kulture.

Aktivnosti u Sportskoj dvorani

U Sportskoj dvorani je održan turnir u malom nogometu. Učestvovalo je jedanaest objednici su ekipa “Poligon” a drugoplasirani su “Rudi Čajavec”. Održano je takmičenje u skovovima u vrećeama  , i takmičenje u nošenju loptice u kašiki. Pobjendnica je Nedžla Čišija. Vrlo zanimljivo je bilo u stonom tenisu. Takmičari su raspoređeni u dvije kategorije. U kategoriji do 20 godine učešće je uzelo 18 takmičara a prvo mjesto je osvojio Muhamed Talić. U kategoriji preko 20 godine je pobjednik Šoše Senad, Šehagić Mirel je bio drugi a treći Ibrahimspahić Rasim.

[doptg id=44]

Kulturno-edukativni program

U kakanjskom Domu kulture najmlađi Kakanjci i Kakanjke su se družili sa dobro poznatim likovima iz crtića. Usput su se dobro zabavili igrajući različite društvene igre. Ovom prilikom su nešto ova kakanjska omladina i naučila. U 20h građani su ponovo mogli uživati u odličnoj predstavi teatarske grupe Face iz Sarajeva koju čine Kakanjac Mirza Mušija i Lana Stanišić. Ni ovog puta ovo dvoje sjajnih glumaca publiku nisu ostavili ravnodušnom, baš kao i prvi put kada su u punoj sali Doma kulture rasplakali i nasmijali brojne posjetioce. Predstava govori o odrastanju kroz vizuru djeteta, te suseretanje sa prvimživotnim problemima. U Gradskoj biblioteci je održana promocija knjige Enesa Kujunđića uz prigodan muzički dio programa.

kakanj-x

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO