Kakanjke postigle sjajne rezultate: Anida Alajbegović i Iman Šehagić na Državnom prvenstvu BiH

Klub ritmičke gimnastike „Pirueta“ je proteklog vikenda učestvovao na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koji se održao u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći.

Uz lijepo druženje takmičarki, trenera i sudija prvenstvo je proteklo u fantastičnoj atmosferi.

Na Državnom prvenstvu je učestvovalo 13 klubova sa ukupno 450 takmičarki u organizaciji Gimnastičkog Saveza Bosne i Hercegovine. Individualni program „A“ i „B“ kategorije su sudile FIG Brevet sutkinje: Tihana Milas Bezjak (Hrvatska), Vesna Radonić (Crna Gora), Valya Markova (Bugarska), Jasmina Mančić (Srbija) i Svitlana Tinjić (Bosna i Hercegovina), a grupne vježbe i „B- light“ program, pored ostalih bh sutkinja pripala je čast da sudi i trenerici i sutkinji kluba „Pirueta“, Hadžimehanović Amini.

KRG „Pirueta“  se predstavio sa 22 takmičarke u individualnom programu i 16 takmičarki u grupnom programu, a kući su se vratile sa 13 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

Iz KRG “Pirueta” Kakanj su se predstavile dvije najuspješnije takmičarke koje su osvojile sjajne rezultate.

„A“ PROGRAM

–  Anida Alajbegović (2012) – 2.mjesto i srebrna medalja (vijača); 2.mjesto i srebrna medalja (višeboj), 3.mjesto i bronzana medalja (bez rekvizita);

„B-light“ PROGRAM

–  Iman Šegahić (2008) – 1.mjesto i zlatna medalja (vijača)

KRG “Pirueta” Kakanj biti domaćin Prijateljskog turnira u ritmičkoj gimnastici 14. marta tekuće godine. Turnir će se održati u sportskoj dvorani Kakanj gdje se očekuje veliki broj gimnastičarki iz svih klubova Bosne i Hercegovine.

  • Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za nas je predstavljalo novi izazov za koje smo se mnogo pripremale. Ponosna sam na sve rezultate iza kojih stoji mnogo rada i truda. Posebno mi je drago što su medalje otišle i u Kakanj i što po prvi put imamo Državnu prvakinju ispred KRG “Pirueta” Kakanj. Zahvaljujemo se Gimnastičkom Savezu Bosne i Hercegovine na odličnoj organizaciji i nadam se da će se priča bh. gimnastike nastaviti sa još ambicioznijim ciljevima – kaže Amina Hadžimehanović, trenerica KRG “Pirueta” Kakanj.

 

Zbog regularnosti i nepristrasnosti suđenja GSBIH je angažovao strane FIG Brevet sutkinje koje su maksimalno korektno i profesionalno obavile svoj posao.

Ovo takmičenje im je bilo od velikog značaja i osim rezultata, svakako je važna činjenica da ovaj, izuzetni lijep ženski sport, sadrži mnoge elemente koje djevojčicama obezbjeđuje zdrav, normalan i harmoničan razvoj osnovnih psihofizičkih sposobnosti.

 

 

 

Leave A Reply