27.7 C
Kakanj
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Kakanjka u majčinoj kući krila narkotike

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv A.M. zbog posjedovanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

Prema optužnici, policija je 3. juna 2019. pretresla kuću, vlasništvo D. M, majke optužene A.M., i tom prilikom je pronašla sedam paketića marihuane upakovanih u folije različitih boja.

A.M. je radi prodaje neovlašteno držala sedam paketića marihuane upakovanih u crvene plastične folije zavarene na krajevima neto težine od 0,57, do 1,57 grama, tri paketića marihuane upakovana u žute plastične folije težine od 0,61 do 0,65 grama, dva paketića marihuane upakovana u bijele plastične folije neto težine 0,66 i 0,54 grama, jedno pakovanje marihuane upakovano u prozirnu, pa u žutu plastičnu foliju težine 16,01 grama, te 20 tableta ekstazija u obliku paralelograma, plave boje sa natpisom Lego, prosječne težine 0,41 grama, upakovanih u žutu plastičnu kesu pa u kesu sa patentom za zatvaranje.

Marihuanu i tablete su pronašli pripadnici Policijske stanice Kakanj. Vještačenjem je utvrđeno da oduzeta marihuana sadrži psihoaktivnu komponentu kanabinol i tetrahidrokanabinol, a tablete psihoaktivnu komponentu metilendioksimetamfetamin (MDMA).

Time je A.M. počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podizanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO