-7 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

Kakanjka Martina Stijepić dobitnica srebrene značke UNSA: Ne zaboravite ko ste i odakle ste

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Unvierziteta u Sarajevu ove godine održana je u online formatu.

Ove godine promovirano je 5.088 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

Među 5.088 izdvojeni su oni najbolji, koji nisu svoje vrijeme štedili za nauku i obrazovanje.

Kakanj-x.com portal vjerujući kako je obrazovanje snaga koja može pokrenuti i učiniti boljom Bosnu i Hercegovinu  pruža besplatan medijski prostor dobitnicima nagrada iz Kaknja.

Pozivamo sve one koji su dobitnici nagrada na održanim promocijama, a do sada ih niko od naših novinara nije kontaktirao, bilo kojeg univerziteta u Bosni i Hercegovini ali i van  granica iste da se jave na mail [email protected].

Danas vam predstavljamo Martinu Stijepić.

Martina Stijepić čiji prvi odabir za nastavak formalnog obrazovanja je bila medicina danas je sa 24 godine bachelor  biologije, trenutno i student na drugom ciklusu studija također biologije na nastavničkom smjeru.

Rođena u Njemačkoj, odrasla u divnoj Bosni i Hercegovini a kao veliki zaljubljenik u knjige i prirodne znanosti logičan odabir, nakon medicine, bio je Prirodno-matematički fakultet – Odsjek za biologiju.

  • Zapravo, moj prvi odabir je bila medicina, no, kako naš narod kaže: “Ne ide po planu, nego po sudbini.“

Tokom studiranja nije pala niti jedan ispit zbog čega je dobila priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu sa prosjekom 9,0.

  • Velika je čast biti među najboljim studentima  na jednom od najboljih univerziteta u BiH, a recept je jednostavan: rad, red i disciplina – kaže Stijepić za Kakanj-X.com.

Najveću podršku imala je svojih roditelja koji su, kako nam se povjerila, svjedočili njenim suzama, znoju i neprospavanim noćima.

Za vrijeme studiranja bavila se i drugim aktivnostima ali one su uvijek bile vezane za biologiju.

Kroz razgovor Stijepić govori kako je tokom studija nije bilo direktnih sputavanja, ali težih dana je bilo.

  • Najviše su to bila razmišljanja o mami koja je preboljela rak dojke i otac koji je bio određeno vrijeme nezaposlen. No, to mi je dalo više motivacije nego li me je sputavalo na mome putu – priznaje Stijepić.

Radije bira ostanak u BIH

Na pitanje da li planira ostati u Bosni i Hercegovini odgovara da svako bira svoj put ali ona bira radije ostanak.

  • Trenutno sam zaposlena u Sarajevu u svojstvu pripravnika u jednoj od najuspješnijih škola Bosne i Hercegovine, tako da mi je to dalo dodatni vjetar u leđa i dokaz da postoje još uvijek oni koji pružaju prilike mladim ljudima.

Stijepić ne želi ostati na stepenu bachelora, njen naredni korak je završetak drugog ciklusa studija i stjecanje titule magistra biologije.

Sadašnjim i budućim studentima poručuje da nikada ne zaborave ko su i odakle dolaze.

  • Mladi ste, pametni i sposobni. Sve što zamislite možete i ostvariti, ali nikada ne zaboravite tko ste i odakle ste. U životu ćete steći, vjerujem, mnogo titula, ali gledajte da do tih titula dođete čistog obraza i uspravne glave – poručila je Stijepić.

 

(E. Fejzović / Kakanj-X.com)


Kakanj-x.com portal vjerujući kako je obrazovanje snaga koja može pokrenuti i učiniti boljom Bosnu i Hercegovinu  pruža besplatan medijski prostor dobitnicima nagrada iz Kaknja.

Pozivamo sve one koji su dobitnici nagrada na održanim promocijama, a do sada ih niko od naših novinara nije kontaktirao, bilo kojeg univerziteta u Bosni i Hercegovini ali i van  granica iste da se jave na mail [email protected]

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO