Kakanjci izrazili nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva: Nakon blokade saobraćaj ponovo normalizovan

Kakanjski vozači su danas zajedno sa vozačima iz drugih gradova blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva, što je prethodno bilo najavljeno na društvenim mrežama.

Iako je bilo planirano da blokada saobraćajnica traje jedan sat, u Kaknju je to ipak trajalo 45 minuta jer su u to vrijeme na teren izašli policijski službenici i počeli sa popisivanjem tablica zaustavljenih vozila.

MUP je mogao doći u 17:00 h upozoriti da se jedna traka ostavi slobodna. A ne doći u 17:50 i početi slikati tablice na autima“, izjavio je jedan od očevidaca.

U Kaknju vozači su blokirali saobraćaj na prostoru od kružnog toka koji se nalazi kod pumpe Energopetrol do slastičarne Egipat, pri tome blokirajući obje saobraćajne trake.

Protestima su se pridružili i vozači iz drugih gradova naše države kao što su  Sarajevo, Tuzla, Visoko, Banja Luka, Zenica, Maglaj, Zavidovići, Jelah…

Ipak, dok su mnogi građani zaustavljali svoja vozila, građani Mostara, nisu izrazili svoje nezadovoljstvo. U Mostaru nijedno vozilo nije bilo zaustavljeno.

Podsjetimo, treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je nezadovljstvo građana cijele BiH koji su danas u 17 sati odlučili blokirati saobraćajnice diljem BiH.

Na društvenoj mreži Facebook, putem poruka, građani su pozivani da 10. juna, tačno u 17 sati, na sat vremena blokiraju saobraćaj u cijeloj BiH, kako bi dozvali korekciju cijena goriva.

(Kakanj-X)

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply