Kakanjac na čelu Studentskog parlamenta UNSA !

Sinoć je u svečanoj sali Rektorata UNSA održana Izborna skupština Studentskog parlamenta UNSA na kojoj su izabrani novi predsjednik, zamjenik te predsjednici komisija.

Na Izbornoj skuštini dvotrećinskiom većinom glasova za predsjednika Studentskog parlamenta UNSA izabran je Kakanjac Hamza Vahid El-Din, dok je za njegovog zamjenika izabran Bakir Sijerčić.

Na skupštini su izabrani i novi predsjednici devet komisija i predsjednik skupštine.

Na upit šta ga je podstaklo na kandidaturu Hamza kaže da su upravo njegove kolege, prepoznavajući njegov aktivizam, predložile da se kandiduje za predsjednika SPUS-a.

– Ideja za kandidaturu je došla od kolega iz izvršnog odbora Asocijacije studenata Fakutleta za saobraćaj i komunikacije s obzirom na studentski aktivizam na fakultetu, ali i u studentskom domu. Moji počeci studentskog aktivizma se vežu upravo za studentski dom, gdje se u svojstvu predstavnika studenata ZE-DO kantona već nekoliko godina borim za bolji status studenata u domovima – kazao je Hamza za Kakanj-X.com

Da njegova kandidatura nije slučajna govore i precizni ciljevi koje Vahid El-Din planira ostvariti u toku svog mandata.

-Na izbornoj Skupštini smo identificirali neke od najbitnijih problema studenata UNSA. Smatramo da je potrebno izvršiti direktno povezivanje studenata sa tržištem rada, kako bi studenti što lakše došli do zaposlenja nakon završetka studija, tako da dobri studenti ne moraju ići u inostranstvo u potrazi za poslom. Skupština je zaključila da je potrebno spriječiti “pranje” diploma na master studiju na Univerzitetu u Sarajevu. To jeste da se zabrani da studenti koji završe privatne fakultete sumjivog kvaliteta i diploma, upisuju master studij na UNSA i pri tome imaju iste uslove kao i naši studenti. Smatramo da je potrebno ograničiti rad profesorima sa našeg Univerziteta na privatnim fakultetima. S obzirom da dolazim iz Kaknja i stanujem u studentskom domu, na vrhu liste prioriteta se nalazi i poboljšanje uslova života studenata u domovima. Svjedoci smo da se dugi niz godina ulažu gotovo nikakva sredstva u poboljšanje uslova života studenata u studentskim domovima. Jedan od prioriteta koje bih istakao jeste utopljavanje objekata doma, sanacija toaleta i zamjena madraca. Naravno tu postoji još mnogo problema s kojima se susreću studenti u domovima. Moj tim i ja smo dali sebi u zadatak da se i pored navedenih izborimo i sa ostalim problemima s kojima se susreću studenti Univerziteta u Sarajevu, a tu su naravno i projekti iz oblasti sporta, kulture i zabave, kazao je Vahid El-Din za Kakanj-x.com


Ono što je bitno napomenuti jeste da u posljednjih nekoliko godina naš grad postaje mjesto gdje se otkrivaju mladi talenti, rađaju nove muzičke zvijezde, formiraju lideri, nastaju konstruktivne ideje što kreira najbolji mogući marketing za jedan mali grad.

Za građane iz cijele Bosne i Hercegovine Kakanj je predstavljao tek neki mali gradić, ili kako ga zlobnici vole nazvati kasaba, na karti tu negdje u središtu Bosne. Danas to već nije slučaj, u bilo kojem dijelu Bosne svakom građaninu je poznat najmanje jedan naš “proizvod”, po kojem sa oduševljenjem navode odakle dolazi.

Sinoć smo pored brojnih promotora našeg grada dobili i predsjednika Studentskog parlamenta UNSA.

(Kakanj-X)

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar