-8.7 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Kakanjac Edin Hasagić: Umjesto dangubljenja na društvenim mrežama pokrenuo biznis

Njegovo ime je Edin Hasagić, rođen je 1996. godine, i danas je za njega upriličen prijem u uredu načelnika Nermina Mandre. Razlog za prijem je činjenica da se radi o jednom od najmlađih kakanjskih poduzetnika. Naime, dok se veliki broj njegovih vršnjaka bavi isključivo mladalačkim zanimacijama, društvenim mrežama, noćnim izlascima i sl, Edin je prije godinu dana odlučio pokrenuti vlastiti posao. Shvatio je da se poljoprivreda u kakanjskom kraju sve više razvija i da to znači da Kakanjci sve više kupuju mehanizaciju koja je neophodna za bavljenje poljoprivredom. Iz medija se kontinuirano informisao o donacijama poljoprivredne mehanizacije koje su dodjeljivane od strane Općine i humanitarnih organizacija i iz toga izvukao zaključak da će biti potrebe za servisima i popravkama tj. za rezervnim dijelovima pa je u ulici 311. lahke brigade u Kaknju otvorio prodavnicu rezervnih dijelova za sve vrste traktora i poljoprivredne mehanizacije.

edin hasagic 2Prodavnica nosi naziv “Alter”.

Danas je u Općini razgovarao sa načelnikom o poslu kojeg je pokrenuo, a načelnik se interesirao na koji bi način Općina mogla pomoći ovom mladom Kakanjcu da njegov biznis opstane i da se razvija.

Pozivamo građane Kaknja da podrže ovog momka kupovinom u njegovoj radnji. Zašto da novac trošimo negdje drugo ako imamo priliku podržati našeg Kakanjca kojem je ovaj posao izvor egzistencije i njegovo zaposlenje. Broj njegovog telefona je 062/408 400. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO