U okviru 8.kola lige 12 košarkaši Kaknja su na svom terenu savladali u jednoj od svojih najboljih utakmica gostujuću ekipu Slobode iz Tuzle. Oko 700 posjetilaca u Sportskoj dvorani u Kaknju gledalo je jednu odličnu utakmicu s dosta atraktivnih poteza, pružajući domaćim igračima gromoglasnu podršku. Naročito se to odnosi na grupu navijača Green Firm koji su od prve do posljednje minute bodrili naše momke.
Prva četvrtina je pružila dobru igru na obe strane, a raspoloženi Palavra i Muflizović donose prevagu te se završava sa 23:17.[doptg id=122]

Gosti igraju bolje drugu četvrtinu, ali nedovoljno za preokret. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 36:29Drugo poluvrijeme Kakanj dominira. Posebno se to može reći za posljednju četvrtinu gdje se najviše iskazao Aldin Muflizović sa velikim brojem ofanzivnih i defanzivnih skokova i velikim brojem poena. Svakako da su za pobjedu domaćih konačnim rezultatom 81:62 najviše doprinijeli najbolji igrač susreta, Aldin Muflizović sa 19 poena i 12 skokova, te Željko Palavra sa 21 poenom i Dinko Peljto sa 18 poena. Kod gosta najbolji je bio Almir Hasandić sa 17 poena.

kakanj-x

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram