Kakanj večeras može mirno da spava

Nema opasnosti

Preko stotinu porodica večeras  će imati besanu noć zbog poplava koje prijete njihovim domovima.

Rijeke na području Zeničko-dobojskog kantona su izlile se iz svojih korita, jednako kao i na sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje. Također, aktivirana su i klizišta.

Prvi problemi izazvani kišom počeli su u nedjelju navečer na području Prijedora, a nastavljeni su danas u podne djelimičnom blokadom magistralnog puta M-17 kod Žepča te izlijevanjem rijeka i potoka koji su izazvali blokadu ulaza u grad.

Poplave u većem intenzitetu zabilježene su na području Općine Maglaj, a najkritičnije je bilo u maglajskim selima gdje su vodene bujice od malih potoka i riječica izazvale veliku štetu stambenim i pomoćnim objektima, kao i poljoprivrednim dobrima.

Kakanj može mirno da spava

U Kaknju je situacija nešto pozitivnija, uvidom u situaciju na terenu za sada ne postoji opasnost od izlivanja rijeka Bosne i Zgošće. To je večeras potvrdio i Aldin Šljivo, načelnik općine Kakanj.

Foto: Facebook

– Kakanj večeras može mirno da spava – hvala Bogu sad za sad voda je u koritu i nema naznaka za porastom. Samo da ovako ostane i da nema posljedica na moguća klizišta.

Suosjećamo se sa mjestima koja su i ovaj put pogođena poplavama i nadamo se da će se vrijeme što prije stabilizovati –  rekao je načelnik na svojoj Facebook stranici.

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply