1.3 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

Kakanj ugostio Reprezentaciju BiH u pružanju prve pomoći – FACE Team BiH

Crveni križ i Mladi Crvenog križa općine Kakanj ugostili su Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoći (FACE Team BiH 2015). Kaknju je pripala velika čast da pripremi trening za reprezentaciju koja ove godine predstavlja našu domovinu na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Ovo je bila izvrsna prilika da građani Kaknja u 12 različitih situacija pogledaju kako mogu pomoći nekome u nevolji. Također, pružila se prilika da Kakanj pokaže da u narednom periodu može biti domaćin jednog nivoa takmičenja prve pomoći u BiH.

Pored volontera Ilidže koji predstavljaju našu državu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Rumuniji, u Kakanj su došli i gosti i iz Tešnja, Žepča i Zenice.

Mladi Crvenog križa općine Kakanj su dobili samo riječi hvale za organizaciju, doček i gostoprimstvo.

Fotose pogledajte klikom ovdje

VAŽNA OBAVIJEST: Pred održavanje takmičenja u Rumuniji pokrenuto je online glasanje za sve nacionalne timove, jednostavnim principom glasanja, a ona zemlja koja prva ostvari 25.000 glasova bit će proglašena najpopularnijom zemljom na Evropskom prvenstvu i dobit će medalju popularnosti. Do sada smo na prvom mjestu sa oko 20.000 glasova. Kako bi tako i dalje ostalo potrebna je podrška i šire javnosti. Glas za BiH možete dati na linku:

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO