6.4 C
Kakanj
Petak, 22 Januara, 2021

Kakanj se bliži najvećim ‘predatorima’ zimske sezone

Vrlo vjerovatno da Kakanjci i Kakanjke neće morati u skorije vrijeme posjećivati Bjelašnicu, Jahorinu i druge velike ‘predatore’ zimske sezone.

U posljednjih nekoliko godina JU KSC Kakanj vrši ogromne pripreme za početak ski-sezone.  Nakon sjajne prošlogodišnje sezone u kojoj je na zadovoljstvo skijaša ski lift radio ‘punom parom’ a ugostiteljski objekti  ‘brojali novac’ od gostiju iz više gradova BiH (susjedne općine, Sarajevo, Tuzla, Mostar…) i inostranstva, ove godine izvršen je još jedan korak naprijed.

Prepoznavajući rad Općine Kakanj i JU KSC Kakanj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona jednim potezom približila je Kakanj najvećim ski centrima.

U okviru odluke o odobravanju finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju projekata izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture na području ZDK, za Kakanj su odobrena novčana sredstva za izgradnju objekta caffe bara i restorana na Ponijerima, te za Planinarsko društvo Bobovac Kakanj za projekat zimske bašte na objektu Planinarskog doma Bočica.

Ovo je još jedan garant za još uspješnije naredne sezone na Ponijerima.

 

‘Udahni ponijere’ iznenadila uspjehom

Prosjetimo se rezultata prošlogodišnje sezone.

Manifestacija ‘Udahni Ponijere’ pokazala je najbolje što ovaj ski centar može dati ali i ono što namjerava dalje davati. Građani i gosti su u pravom smislu ‘udahnuli’ Ponijere a Kakanj je postao  zanimljiva lokacija i najiskusnijim skijašima.

Samo do kraja januara ekipa KSC Kakanj imala je 36 radnih dana i nešto više od 230 sati rada ski lifta. Dok je usluge ski lifta koristilo je oko 3.700 skijaša. Vlo bitno je napomenuti i novitet da je ski lift bio u funkciji i za dnevno i za noćno skijanje.

Održane su i brojne sportske aktivnosti, koncerti te glumački kamp za mlade polaznike škole glume iz Zenice, Zavidovića i Kaknja.

  • Osim glumačkih vježbi, polaznici kampa za glumce imali su i vježbe izrade srednjovjekovnog oružja, zatim kondiciono-fizičke vježbe iz scenskih vještina koje su sve objedinjene u 20-minutni scenski prikaz na platou Ski centra – kaže Nerma Alagić, portparol JU KSC Kakanj.

Do kraja sezone održano je i takmičenje u veleslalomu.

U prošloj sezoni ski lift je radio u dnevnim terminima od 10 do 16 sati i noćnom terminu od 18 do 21 sat dok je poludnevni termin od 13 do 16 sati.

Ono što nakon svih kvaliteta koje smo naveli najčešće interesira naše čitatelje jeste cijena karte za skijanje.

Karta je u prošloj sezoni, na iznenađenje skijaša iz drugih gradova, iznosila minornih 10 KM za poludnevno i noćno skijanje, dok je za cjelodnevno iznosila 15 KM.

 

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO