Kakanj: Po naredbi Općinskog suda u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi Z.H.

Popularno

Povezano

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- Marketing -

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, došlo je do međusobne tuče u kojoj je učestvovalo više lica, kojom prilikom je lice P.B. iz Zenice, zadobilo tjelesne povrede opasne po život. Istom je ukazana medicinska pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je i zbrinut. Brzom intervencijom policijskih službenika, pet lica je pronađeno i lišeno slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su ista učestvovala u tuči. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Ušće, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad malodobnim F.M. iz Zenice, kojom prilikom je od istog otuđen mobilni telefon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Crkvice, u ugostiteljskom objektu „Academia“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu Đ.H. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 07.12.2015. godine, u mjestu Čekrečije, od strane lica S.M. došlo je do upotrebe noža prema licu G.S., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj, a lice S.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 07.12.2015. godine, u ulici 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, od strane službenika uniformisane policije i istražitelja Policijske stanice Kakanj, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi Z.H. Prilikom pretresa, pronađena su tri paketića sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogumarihuanu, te određena količina spornih tabletai kapsula. Zbog sumnje da su pronađeni predmeti vlasništvo Š.E. iz Zenice, isti je lišen slobode i priveden u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 07.12.2015. godine, u mjestu Tešanjka, na parking prostoru, iz putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka J39-M-599, vlasništvo J.N. iz Tešnja, izvršena je krađa torbe, vlasništvo Š.S. iz Tešnja, u kojoj su se nalazila lična dokumenta, novac, te drugi predmeti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 07.12.2015. godine, Policijskoj stanici Olovo je prijavljeno da je u ulici Tuzlanska, iz parkiranog teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka E48-O-850, od strane nepoznatog lica izvršena krađa određene količine novca. Istražitelji Policijske stanice Olovo su na licu mjesta izvršili uviđaj.Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, slobode je lišen vozač navedenog vozila, Dž.S. iz Visokog, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

- Marketing -

Najnovije