Kakanj: Otvoren Hemodijalizni centar, donirana računarska oprema i kancelarijski namještaj

U okviru obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, u kakanjskom Domu zdravlja danas je svečano otvoren novoizgrađeni i opremljeni Hemodijalizni centar.

Zahvaljujući zajedničkom projektu općinske uprave Kakanj, Javne ustanove Dom zdravlja i kakanjskim privrednim subjektima, građani Kaknja više neće morati putovati u druge centre radi hemodijalize. Od danas će svi građani, kojima je za život neophodna hemodijaliza, ovu vrstu medicinskog tretmana ostvarivati u svom gradu, javlja Fena.

Realizacija ovog zahtjevnog zdravstvenog programa zahtijevala je brojne organizacijske zahvate.

zahvalnica sberbankaSberbank BH je finansirala nabavku kancelarijskog namještaja i kompjuterske opreme za opremanje Hemodijaliznog centra u Kakanju. Ovom zajedničkom projektu Općine Kakanj, JU Dom zdravlja Kakanj, te kakanjskih privrednih subjekata priključila se i Sberbank BH ističući na taj način svoju opredjeljenost za podršku lokalnim zajednicama u kojima posluje. Hemodijalizni centar u Kaknju omogućit će građanima Kaknja da hemodijalizne tretmane mogu realizovati u svojoj općini, bez putovanja u druge medicinske ustanove.

– Odazvali smo se pozivu menadžmenta Doma zdravlja i nabavili namještaj koji je potreban za normalno funkcionisanje ovog centra. Među opremom koju smo donirali nalazi se i osam velikih ormara, od kojih četiri za gardarobu pacijenata centra, zatim ormar za kartoteku, ormari za lijekove, kancelarijski stolovi i stolice. Takođe smo donirali i tri računara koji će se koristiti u ovoj zdravstvenoj ustanovi – istakao je Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sbebrank BH prilikom predaje donacije.

– Zahvaljujući ovoj donaciji Sberbank BH, hemodijalizni centar je opremljen kvalitetnim kancelarijskim namještajem, te je obezbjeđena neophodna računarska oprema. Sberbank BH je i ovaj put pokazala zavidan nivo društvene odgovornosti prema našoj općini – izjavio je Mirsad Tursum, direktor Doma zdravlja Kakanj prilikom otvaranja Hemodijaliznog centra u Kaknju. (sberbank.ba)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar