Kakanj: Opljačkana caffe "Scena"

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Kakanj

U toku noći 22/23.10.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u ugostiteljski objekat „Scena“, vlasništvo Ć.M., kojom prilikom je iz aparata za igru otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Dana 23.10.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, službenici uniformisane policije su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M69-E-425, kojim je upravljao G.A. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Žepče

U toku noći 22/23.10.2014. godine, u mjestu Vitlaci, izvršena je krađa transformatora sa trafostanice, vlasništvo JP „Elektroprivreda HZ HB“. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.