Kakanj: Od strane nepoznatog lica otuđeni električni kablovi vlasništvo Rudnika mrkog uglja „Kakanj“

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.08.2018. godine, u 02,05 sati, u mjestu Vranduk, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka A20-M-162, policijski službenici su kod lica Č.D. i B.E., oba lica iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu tzv. drobilicu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 14/15.08.2018. godine, na mostu u ulici Rudarska, izvršeno je krivično djelo krađe, kojom prilikom su od strane nepoznatog lica otuđeni električni kablovi vlasništvo Rudnika mrkog uglja „Kakanj“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

U toku noći 14/15.08.2018. godine, u naseljenom mjestu Izbod, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica Š.E., kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 15.08.2018. godine, u 06,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je pristupilo lice F.R., iz Tešnja i prijavilo da je istog dana, oko 06,00 sati, u dvorištu kuće vlasništvo lica R.E., koja se nalazi u ulici 25. novembar, izvršilo paljevinu putničkog motornog vozila marke “Audi A6”, registarskih oznaka LKG 530, vlasništvo lica H.Š., a koje trenutno koristi lice H.N., iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, kojom prilikom je angažovan i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply