15.7 C
Kakanj
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Kakanj: MIRNA ŠETNJA „Hidžab moje pravo, moj izbor“

Redakcija portala Akos.ba objedinila je podatke o aktivnostima povodom Svjetskog dana hidžaba, a u kontekstu sporne odluke VSTV.

MIRNA ŠETNJE PODRŠKE HIDŽABU I U GORAŽDU

U ponedjeljak, 1. februara 2016. godine Asocijacija mladih Medžlisa IZ Goražde zajedno sa Asocijacijom žena Medžlisa IZ Goražde organizuje mirnu šetnju povodom neslaganja sa odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća o zabrani nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama. Šetnja, sa početkom u 13:00 h, planirana je trasom sa Trga branilaca do Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu.
Isto veče, u organizaciji Asocijacije Mladih MIZ Goražde, sa početkom u 19:00h, održaće se predavanje na temu: Mahrama i njen značaj u životu muslimanke. Predavač je profesorica islamske vjeronauke Melisa Kurtić.

Kakanj

Medžlis IZ Kakanj
Odjel za ženski aktivizam
Asocijacija žena MIZ Kakanj

MIRNA ŠETNJA „Hidžab moje pravo, moj izbor“

Povodom svjetskog Dana hidžaba, ali i u znak neslaganja sa odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća povodom osporavanja prava na identite u pravosudnim institucijama, pozivamo građanke i građane općine Kakanj, ali i drugih gradova, na mirnu šetnju koja će se održati u ponedjeljak, 01.02.2016. godine, sa početkom u 11h.

Mjesto okupljanja je Trg Kemala Bajsaka (Sahat-kula).
Još jednom pokažimo da smo za slobodu i pravo svakog čovjeka u ovoj zemlji.
Odazovimo se u što većem broju!

Zenica

„Mirne šetnje” ulicama Zenice dana 02.02.2016. godine u vremenu od 16:00 sati do 17:00 sati.
Povorka žena polazi ispred RK „Bosna” Trg Alije Izetbegovića i kretaće se sve do kraja ulice Trg M. Tita (Korzo) i nazad.
IML TV u suradnji sa AKOS – Zenica, KNJIGA IZVOR – Zenica te HEDIJA podružnica Zenica organiziraju “Mirnu šetnju” u koordinaciji sa BNVO i Medžlisom IZ Zenica.

Mostar

Ovim putem pozivam sve djevojke, žene, majke, očeve, muževe, braću, da 1.2. (ponedjeljak) na Svjetski dan hidžaba u 13:30h od Musale do Starog mosta podržite neformalnu grupu građanki koja je odlučila da mirnom protestnom šetnjom iskaže nezadovoljstvo povodom odluke VSTV-a o zabrani vjerskih obilježja.

( Akos.ba)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO