Kakanj: Lice S.A. lišeno slobode

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 28.08.2016. godine, oko 00,15 sati, u ulici Stjepana Radića, od strane lica V.R. iz Zenice, izvršen je fizički napad na lica D.O. i A.M., oba iz Zenice. Tom prilikom, D.O. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je A.M. zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su lišili slobode lice V.R. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 28.08.2016. godine, u ulici Envera Čerkeza, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.J., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 27.08.2016. godine, u 23,30 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane patrole policije Policijske stanice Kakanj izvršeno je legitimisanje lica S.A. iz Kaknja. Tom prilikom, pored istog je uočen odbačeni pvc paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i pvc drobilica. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 27/28.08.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, sa parkiranog putničkog motornog vozila marke „Peugeot”, vlasništvo firme „Schneider Electrik” Sarajevo, izvršena je krađa registarskih tablica T68-M-868. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 27/28.08.2016. godine, u mjestu Stog, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo K.T., iz koje je tom prilikom otuđen televizor, te mašina za pravljenje donera. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar