Kakanj: Lice H.F. razbilo televizor u sportskoj kladionici „Bet-Live”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 19.08.2015. godine, u 20,55 sati, u ulici Branilaca Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J10-M-785, kojim je upravljao T.A., dok se na mjestu suvozača nalazio A.A. Tom prilikom, kod lica A.A., u torbici, pronađena su tri paketića sa sadržajem suhe biljne tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Isto je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Takođe, u 22,15 sati, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M42-E-648, kojim je upravljao Š.N. iz Zenice, kod navedenog lica, u torbici, pronađen je jedan paketić sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan paketić sa sadržajem suhe biljne tvari koja asocira na opojnu drogu. Š.N. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Nad oba lica lišena slobode zavedena je kriminalistička obrada, te su poduzete aktivnosti na dokumentovnju navedenih krivičnih djela.

Kakanj

Dana 19.08.2015. godine, u 19,00 sati, u ulici Alije Izetbegovića, u sportskoj kladionici „Bet-Live”, izvršeno je krivično djelo razbijanjem televizora od strane lica H.F. U 19,10 sati, službenici uniformisane policije lišili su slobode navedeno lice, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 18/19.08.2015. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, izvršeno je krivično djelo oštećenjem službenog pečata Porezne uprave FBiH na ugostiteljskom objektu „Orijent“. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

Comments are closed.