― Marketing ―

Kakanj: Krađa novca iz autopraonice, nakit iz kuće i oštećenje vjetrobranskog stakla na automobilu

- Marketing -

Tokom jučerašnjeg dana Policijska stanica Kakanj zabilježila je dva različita slučaja krađe i oštećenje vozila na području grada.

Prva prijava krađe novca iz samouslužne autopraonice stigla je u dežurnu službu policije u 15,05 sati.

Vlasnik autopraonice, S.Dž. iz Kaknja, prijavio je nestanak novca i uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem.

- Marketing -

Drugom prijavom, u ulici u 27. juli ulici u Kaknju, S.Š. iz Kaknja prijavio je krađu nakita od zlata i srebra iz njegove kuće. Policijski istražitelji izvršili su uviđaj na mjestu događaja, također u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem.

Treća prijava stigla je u 22,45 sati, kada je K.M. iz Kaknja prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na svom putničkom vozilu marke “VW-Golf”. Vozilo je bilo parkirano u ulici Alije Izetbegovića, a policija je izvršila uviđaj na mjestu događaja.

Policija je pokrenula istragu u sve tri prijave te poziva građane koji imaju bilo kakve informacije vezane za ove slučajeve da se jave na broj dežurne službe Policijske stanice Kakanj.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...