Kakanj: Kod lica L.O., iz Kaknja, je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu

Na području Kantona javni red i mir narušen u četiri slučaja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kakanj

Dana 09.11.2017. godine, u 01,30 sati, u mjestu Čatići, od strane službenika uniformisane policije je izvršena kontrola putničkog motornog vozila marke „Ford Fiesta“, registarskih oznaka A38-E-237, kojim je upravljalo lice K.T., iz Kaknja. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu, kod suvozača L.O., iz Kaknja, je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 09.11.2017. godine, u 11,50 sati, pored lokalnog puta u mjestu Raduša, od strane službenika uniformisane policije uočeno je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke “VW Bora”, registarskih oznaka J08-K-282, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice R.M., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice D.A., iz Tešnja. Prilikom kontrole, u unutrašnjosti vozila je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, za koju je utvrđeno da pripada licu R.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 09.11.2017. godine, u 18,35 sati, na parking prostoru u mjestu Mravići, od strane službenika uniformisane policije je uočeno zaustavljeno putničko motorno vozilo marke “Seat”, registarskih oznaka A26-E-455, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice T.A., dok su se u vozilu nalazila lica M.A. i B.A., oba lica iz Tešnja. Tom prilikom, lice T.A. je odbacilo pvc vrećicu sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. MUP ZDK

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar