Kakanj: Izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo I.R., otuđena određena količina nakita i novca

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 01.08. do 22.08.2016. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.Š., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 19.08. do 22.08.2016. godine, u ulici Muftije Šemsekadića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.E., iz kojeg je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 21/22.08.2016. godine, u ulici Odmut, izvršena je teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka RTXP-928, vlasništvo A.R. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U toku noći 21/22.08.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Passat”, registarskih oznaka BW043XM, vlasništvo D.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 21/22.08.2016. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf II”, registarskih oznaka A51-J-555, vlasništvo H.M. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.08.2016. godine, u vremenu od 21,15 do 22,00 sati, u ulici 29. novembar, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo I.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita i novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK / Sika: Ilustracija)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar