Kakanj: Izvršena krađa novčanika vlasništvo B.Š.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U vremenskom periodu od 07.11. do 09.11.2015. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „AS-AS-Trade“, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina prodajnih artikala. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.11.2015. godine, u ulici Branilaca, u putničkom motornom vozilu marke „Audi“, registarskih oznaka TA-559460, od strane lica S.H. izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo O.F. iz Kiseljaka. Istražitelji Policijske stanice Visoko nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 09.11.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika iz cekera, vlasništvo B.Š. Istražitelji Policijske stanice Kakanj poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 09.11.2015. godine, u mjestu Smrekovica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikendicu, vlasništvo E.A., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 09.11.2015. godine, u mjestu Jelah, na benzinskoj pumpi „Mešić-Benz“, od strane nepoznatog ženskog lica stavljene su u opticaj novčanice u apoenima od 10 KM i 20 KM, za koje se sumnja da su falsifikati. Istražitelji Policijske stanice Tešanj nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 09.11.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je u periodu od 05.11. do 09.11.2015. godine, u mjestu Begov Han-Luke, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo T.A., iz koje je tom prilikom otuđeno deset sobnih vrata sa štokovima. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Ne slažeš se? Komentariši

avatar