Kakanj domaćin još jednog važnog sportskog događaja

Kakanj, mali gradić u centralnom dijelu BiH, prepoznatljiv po uspješnim sportistima i sportskim klubovima, a posebno po odbojci, ovih dana je domaćin Ženskoj seniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja u kakanjskoj sportskoj dvorani održava treninge pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kakanj će 18. augusta biti domaćin i kvalifikacijskog meča kojeg naša reprezentacija igra sa Latvijom. Utakmica u kakanjskoj sportskoj dvorani počinje u 19.00 sati. Cijena ulaznice za pojedinačne posjete iznosi 3 KM, dok za organizirane posjete polaznika škola sporta, kao i za djecu uzrasta do 10 godina, cijena ulaznice iznosi 1 KM.

U kvalifikacijama učestvuju 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa sa po četiri ekipe. Odbojkašice BiH igraju u grupi F s reprezentacijama Rumunije, Španije i Latvije.

“Našu odanost i ljubav prema državi BiH mi u Kaknju nastojimo pokazivati na razne načine, a jedan od načina je i domaćinstvo državnim reprezentativnim selekcijama i na to smo ponosni. U organizaciji takvih sportskih događaja veoma puno pomaže kakanjska privreda i na tome smo kakanjskim privrednicima neizmjerno zahvalni. Aktuelno domaćinstvo ženskoj seniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine je organizirano u sinergiji između Odbojkaškog saveza BiH, Općine Kakanj i kakanjske firme “MGM Farm” koja svesrdno pomaže kakanjski i bosanskohercegovački sport. Kakanjska privreda je lijep primjer kako se može dati doprinos jačanju i sredine u kojoj se posluje, ali i cijele države BiH”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama:
BiH – Latvija (18. august, Kakanj)
Španija – BiH (22. august, Guadalajara)
BiH – Španija (26. august, Lukavac)
Latvija – BiH ( 5. ili 6. januar 2019.godine)
BiH – Rumunija (9. januar 2019.godine, Tuzla).

Možda vam se svidi

avatar