Kakanj: Četiri lica zatečena u krađi uglja na Vrtlištvu

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj  

U toku noći, 15/16.07.2014. godine, u mjestu Donji Tičići, od strane nepoznatog lica  izvršena je teška krađa u pokušaju u trafo-stanicu vlasništvo „JP Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, Elektrodistribucija Zenica-Poslovnica Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 16.07.2014. godine, u 18,30 sati,u krugu površinskog kopa Vrtlište Rudnika mrkog uglja Kakanj, u vršenju krađe uglja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj zatekli su lica K.A. i H.A., koja su bila sa putničkim vozilom”Audi”, bez registarskih oznaka, u kojem se nalazilo oko 400 kg uglja, kao i lica M.J. i P.M., sva lica iz Kaknja, koja su bila sa terenskim vozilom marke “Nissan”, bez registarskih  oznaka, u kojem se nalazilo oko 1000 kg uglja. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 16.07.2014. godine, u 02,50 sati, u naseljenom mjestu Žabljak, od strane nepoznatih lica izvršena je teška krađa u pokušaju u prostorije u kojim se nalazi „Privredna banka Sarajevo” d.d. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.