Kakanj: B.Z. prevozio ugalj bez potrebne dokumentacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 10/11.08.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka M34-T-724, vlasništvo M.I. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen CD kasetofon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Breza

Dana 11.08.2014. godine, policijski službenici Policijske stanice Breza su došli do operativnih saznanja da sa željezničkog mosta u mjestu Milkino Vrelo, općina Breza, nepoznata lica otuđuju dijelove sa željezničke pruge. Dolaskom na lice mjesta, službenici policije su u vrećama pronašli određenu količinu raznih metalnih dijelova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Kakanj

Dana 11.08.2014. godine, na regionalnom putu Kakanj-Zenica u mjestu Tičići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J07-T-870, kojim je upravljao B.Z. iz Kaknja. Tom prilikom je utvrđeno da isti prevozi određenu količinu uglja bez potrebne dokumentacije. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Doboj Jug

Dana 10.08.2014. godine, u Policijsku stanicu Doboj Jug obratio se Š.S. te prijavio da je oko 23,00 sati, u dvorište njegove porodične kuće u mjestu Mravići, došlo lice H.F. iz Tešnja, te da ga je isto fizički napalo, a potom iz vatrenog oružja-pištolja ispalilo jedan hitac u zrak, nakon čega se vozilom marke „Audi“, nepoznatih registarskih oznaka, udaljilo u pravcu magistralnog puta M-17. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Žepče

Dana 11.08.2014. godine, uPolicijskustanicu Žepčeobratiose župnik župeLug-Brankovići iprijaviodajeutokudana 10.08.2014. godine, ukatoličkojcrkvi„IvanaKrstitelja“ umjestuLug-Brankovići, izvršenakrađaodređenekoličinenovca od dobrovoljnihpriloga. Izvršenje uviđajodstraneistražiteljaPolicijskestanice Žepče. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.