“Kad već pokrećeš inicijativu i kupiš poene, plati onda iz vlastitog džepa, a ne iz državne kase!”

Popularno

Povezano


Ovim povodom, na društvenim mrežama se oglasila Hana Hadžiavdagić – Tabaković, optužujući zastupnika Zahiragića i stranku SDA da prisvajaju njene inicijative, piše “Source“.
“Molim Harisa i SDA da ne prisvajaju moje inicijative. Inicijativa je isključivo moja, pokrenuta prije 10-ak dana preko društvenih mreža kada sam rekla da ću Ramketu iz vlastitog džepa plaćati stanarinu i raja krenula prikupljati dodatno za režije. Hvala i doviđenja“, napisala je Hana na Facebooku.
Pozvali su je kako bi dodatno prokomentarisali cijeli slučaj, a Hana je u kratkom razgovoru za Source.ba portal poručila sljedeće:
“Ogromna je razlika kada kažem da ću ja Ramizu platiti stan unaprijed godinu dana, i ogromna je razlika kad neko tu sad kaže: ‘Eh, sad će Vlada’. Inicijativa je pokrenuta na mom Instagramu prije 10-ak dana, jako mnogo ljudi se uključilo. Ramiz sve zna, o čemu se radi. Nije poenta moje inicijative, nego je poenta koliko Ramizu pomažem sve ove godine…”
Nakon što su pojedini mediji objavili da je Ramiz preminuo, ubrzo je stigla informacija da je to neistina, te se Ramiz Dedić oglasio putem medija i poručio je:
“Hana mi je ponudila da mi plaća kiriju u jednom stanu da živim. Sedam, osam, godina me cijeni. Kad god dođe ovdje, bez obzira s kim je, pomogne koliko može, svaka joj čast“, izjavio je Ramiz.
Hana Hadžiavdagić – Tabaković se na kraju razgovora za spomenuti portal opet osvrnula na inicijativu zastupnika SDA u Skupštini KS: “Kad već pokrećeš inicijativu i kupiš poene, plati onda iz vlastitog džepa, a ne iz državne kase!”
Podsjećanja radi, Zahiragić je u svojoj inicijativi naveo sljedeće:
“Dedić je beskućnik već duži vremenski period za koji je na neki način postao legenda Sarajeva. Da mu se osigura i dodijeli manji uslovan stan na korištenje u užoj gradskoj jezgri, a kako bi mogao ostati u neposrednom konatku sa brojnim građanima koji ga pomažu“, naveo je Zahiragić u inicijativi.

- Marketing -

Najnovije