18.5 C
Kakanj
Ponedjeljak, 26 Jula, 2021

Kad snovi postanu stvarnost: Djeca u Bištranima dobila trampolinu od Tvornice cementa Kakanj

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Uobičajeno je da se uljepšavaju jezgre grada, što zbog učestalog korištenja tako i zbog niza drugih razloga.

Ipak, za određenim sadržajima vape i naselja kojima možda i nema ko ispuniti želju, koja je društveno korisna za zajednicu.

Nasreću, Kakanj ima društveno odgovorne kompanije kao što je Tvornica cementa Kakanj.

Samo jedan komentar je bio potreban da bi djeca Bištrana dobila ono što su željela.

Naime, Tvornica cementa Kakanj kao odgovorna kompanija, svojim ulaganjima i donacijama poboljšava društveni život. Tokom objave informacije o donaciji koja je uručena Domu zdravlja Kakanj, jedan od građana je u komentaru šaljivo napisao: „Mogli ste za moje selo donirati jednu dječiju trampolinu?“.

Kao što smo i pisali, osim kvalitetnog cementa i privrednog rasta cilj ovog privrednog giganta je i zajednica u kojoj se nalaze, komentar im se učinio simpatičnim i odlučili su poslati trampolinu.

Tako su djeca na bištranima dobila tampolinu koju im je lično uručio Izudin Neimarlija, izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj. Također, iskoristio je priliku za druženje sa najmlađim.

  • Ovo inače nije naša praksa da doniramo na ovakav način i reagujemo na ovakve zahtjeve, ali ovaj je bio tako interesantan da smo jednostavno morali da odstupimo od pravila. Djeca u Bištranima sada imaju novu trampolinu koju im je uručio naš izvršni direktor, Izudin Neimarlija. – saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO