JU Dom zdravlja Kakanj se oglasio o prvim slučajevima koronavirusa u Kaknju

JU Dom zdravlja Kakanj

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da su tri testirana pacijenta, koji su povezani sa klasterom iz klinike u Tuzli i čiji su brisevi u jutarnjim satima poslati na UKC Sarajevo, pozitivni na novi korona virus (SARS-COVID-2).

Pacijenti sti su ODMAH po prispijeću nalaza upućeni na daljnji tretman u Izolatorij KB Zenica gdje će pacijenti biti adekvatno medicinski tretirani. Na licu mjesta, tačnije u Ul. Alije Izetbegovića br. 77 lamela ulaz B poduzete su sve preventivne radnje (dezinfekcija prostora i ulaza u zgradu, te epidemiološkko anketiranje stanara) kako bi se spriječilo daljnje širenje novog korona virusa.

Molimo sve građane koji su bili u kontaktu sa stanarima iz navedene zgrade, a pogotovo sa pozitivnim pacijentima, da se OBAVEZNO trebaju javiti putem telefona i da izvrše registraciju na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju. OBAVEZNO svi koji su ostvarivali socijalni kontakt moraju ostati u samoizolaciji i biti u kontaktu sa Higijensko epidemiološkom službom JU „Dom zdravlja „ Kakanj. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji veoma je važno da poštujemo sve izdate smjernice i upute i da imamo razumijevanja jedni prema drugima, jer samo zajedničkim snagama možemo spriječiti nastanak i pojavu infekcije na podrčju općine Kakanj.

Možda vam se svidi

Leave A Reply