Povezano

Još se ne zna kada bi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića mogli biti izručeni u BiH


Krajem novembra u Beogradu i Prištini uhašene su dvije osobe, za koje je tada saopćeno da se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem, ali da li će i kada će konačno oni biti i izručeni Bosni i Hercegovini nije poznato.

- Marketing -

Iz Ministarstva pravde BiH ranije su potvrdili da su pravosuđu Srbije i Kosova poslali dokumentaciju potrebnu za izručenje uhapšenih migranata.

Međutim, kako nam je rečeno danas, po molbama za izručenje osumnjičenih za ubistvo Jasmina Berovića još nisu dobili nikakve zvanične informacije.

Ranije nam je iz Ministarstva pojašnjeno da se inače izručenja provodi po zakonima zamoljene države i o tome odlučuje više organa zamoljene države (sud u dva stepena i ministar pravde) tako da je teško prognozirati kada će potraživane oosbe biti izručene.

U međuvremenu je raspisana i međunarodna potjernica za osobom koju je MUP Kantona Sarajevo identifikovao kao trećeg osumnjičenog.

Radi se o 25-godišnjem državljaninu Maroka Hananiju Benaziju za kojim je MUP KS unutrašnju potragu raspisao krajem godine.

Berović je, podsjetimo, ubijen u tuči koja se 17. novembra dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes.

Uboden je nožem, te je ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije jedan od njih bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je drugi pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Izručenje osumnjičenih s nestrpljenjem očekuju i neutješni roditelji ubijenog Berovića.

Oni su nedavno u razgovoru za Faktor poručili kako je njihov sin ubijen bez ikakvog razloga, ali da i pored , koji su nedavno u razgovoru za Faktor poručili da i pored velike tuge koja ih je pogodila, ne žele da neko nevin bude optužen.

– Ne želimo da neko nevin ispašta zbog smrti našeg sina. Želimo da zasluženu kaznu dobiju ubice našeg sina – poručili su tada Jasminovi roditelji.

- Marketing -

Najnovije

Popularno