― Marketing ―

Još nam je samo to trebalo: Traže da poskupi i tehnički pregled vozila u jednom dijelu BiH

- Marketing -

Taman što je poskupjelo autoosiguranje u bh. entitetu RS, iz pojedinih stanica tehničkog pregleda zalažu se za povećanje cijena i njihovih usluga, i to za 30-ak maraka.

Isti scenario dogodio se i prije 10-ak godina, kada je, odmah nakon najave poskupljenja osiguranja vozila, isti zahtjev stigao i za tehničke preglede. Cijene su tada na nivou BiH povećane sa 45 na 55 maraka.

Nisu svi za poskupljenje

- Marketing -

Pojedini vlasnici stanica u RS, kako se saznaje, tražiće uskoro sastanak u Ministarstvu saobraćaja i komunikacija RS, te Ministarstvu komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH. Na ovu temu ipak još niko ne želi da govori javno, jer inicijativa nije zvanično upućena.

– Cijene nisu povećavane od 2011. godine. Mi bismo tražili izjednačavanje sa Federacijom BiH, gdje tehnički košta oko 90 KM, a na ministarstvu kao donosiocu pravilnika je da odluči. Razlog je poskupljenje svega, povećanje plata radnicima i neodrživost poslovanja na ovaj način – potvrdili su predstavnici stanica, koje su u procesu formiranja udruženja.

Čini se, međutim, da sa poskupljenjem nisu saglasni svi vlasnici, posebno oni manji.

– Prije svega, treba urediti tržište po pitanju popusta za tehničke preglede. Njih daju veće kuće, koje rade i osiguranja, jer one to mogu podnijeti. Kada bi država to nekako mogla da riješi, ja jesam za poskupljenje, daleko da nisam, jer imam tri radnika od kojih je jedan sa visokom stručnom spremom i velike su obaveze – priča vlasnik stanice sa istoka RS koji nije želio da mu se objavljuje ime.

Mešetari

Drugi vlasnik iz Krajine još je kategoričniji.

– U Banjaluci je poznato da mešetari dobijaju 10, 15 KM od tehničkog pregleda i sada treba da poskupi. Zašto bi to poskupjelo? Kad bude 90 KM tražiće za sebe 40 KM? Ja se držim cjenovnika i zadovoljan sam. Uložio sam 300.000 KM u stanice i sad trebam nekim torbarima davati crni novac – govori ovaj privatnik, također anonimno, piše Srpskainfo.com.

 

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...