Još jedna uspješna ”Bajramska radost” – prehrambeno-higijenski paketi za 63 porodice

Proteklih dana, u našem gradu uspješno je realizirana još jedna tradicionalna humanitarna akcija ”Bajramska radost”. Trinaesta po redu akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškoj materijalnoj situaciji na području općine Kakanj pod nazivom ”Bajramska radost”, koju već nekoliko godina realizira istoimena neformalna grupa mladih ljudi par dana prije bajrama, realizirana je od subote, 09. juna, do četvrtka, 14. juna.

Akciju su i ovaj put zajednički realizirali NGG ”Bajramska radost” i kakanjski timovi humanitarne organizacije ”Dirhem” iz Sanskog Mosta i udruženja ”Prosvjetitelj-Muallim” iz Srebrenice.

Akciju su pomogle i kakanjske firme IN AGRO, Delta Petrol, DSM Trade, Trgošped, Sim Komerc, Enikon, Nova Trgovina-S i Autoservis Reno, a akciju je podržala i Općina Kakanj.

Kakanj-X.com portal je bio medijski partner akcije.

Akcija je u subotu i četvrtak trajala od 8 do 16 sati, a svoje priloge naši sugrađani mogli su donirati na štandu ”Bajramske radosti” ispred gradske fontane, a u četvrtak i ispred sahat kule. Prikupljeni novac i namirnice iskorišteni su za pripremu 63 prehrambeno-higijenskih paketa ukupne vrijednosti 5085,70 KM, te su isti porodicama uručeni dan prije bajrama.

Hvala Bogu, i ove godine smo uspjeli da uspješno realiziramo akciju. I ovaj put su se naši sugrađani odazvali u velikom broju tako da smo uspjeli da obradujemo veliki broj porodica. Paketi su dostavljeni porodicama u Kaknju, Bičeru, Desetniku, Dumancu, Kujavču, Papratnici, Povezicama, Zgošći, Ričici, Rojinom Potoku, Doboju, Crnču, Tršću, Ivnici, Skenderovićima, Zagrađu, Brežanima, Bištranima, Hrasnicama, Tičićima, Mijočima, Sopotnici, Gori, Modrinju, Vardi, Kuburama, Malješu, Kučićima, Lipnici i Varalićima. Paket je sadržavao brašno (50 kg), ulje (3 l), rižu (4 kg), tjesteninu (6 kesa), palentu (800 gr), tarhanu (400 gr), šećer (3 kg), so (1 kg), začin (250 gr), germu (250 gr), prašak za pecivo (1 pakovanje), crvenu papriku (100 gr), deterdžent za veš (3 kg), deterdžent za suđe (1 l), šampon (1 l), sapun (3 kom) i po nekoliko doniranih namirnica, dok je bajramluk sadržavao kafu (500 gr) i voćni sirup (1 l). U ime obradovanih porodica, zahvaljujemo se našim sugrađanima, kakanjskim privrednicima i Općini Kakanj, i svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ”Bajramske radosti”. Ponosni smo na naš grad i naše kakanjce i kakanjke koji nam neprestano dokazuju da je Kakanj grad dobrih ljudi.”, rekao je za naš portal Elmedin Delibašić, koordinator akcije.

Naše malo zaista je mnogo za one koji nemaju nimalo.

Možda vam se svidi

Leave A Reply