0 C
Kakanj
Utorak, 26 Januara, 2021

Još jedan uspjeh za Kakanj: Amna Delibašić i Emina Bajtarević na regionalnom takmičenju mladih u poduzetništvu u Hrvatskoj

Bajtarević Emina, učenica trećeg razreda Gimnazije “Muhsin Rizvić”, i Delibašić Amna, učenica trećeg razreda STŠ “Kemal Kapetanović”,  plasirale su se na regionalno takmičenje Zapadnog Balkana, gdje će četiri pobjednička tima predstavljati BiH u Zagrebu od 17. do 19. aprila 2016. god.

Četvrto državno takmičenje bosanskohercegovačkih srednjoškolaca u poduzetništvu (Munja Business Challenge) održano je 12. i 13. aprila u Sarajevu (Networks Centar). Na takmičenju je učestvovalo 76 učenika srednjih škola iz 20 gradova širom BiH.
 takmičenje-2-1
Mješoviti timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema, svoj biznis proizvod ili uslugu i prezentuju ga pred stručnim žirijem i ostalim učesnicima.
Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.
(Press Općine Kakanj)
- MARKETING -

NAJNOVIJE

Potres kod Zadra

- MARKETING -

POVEZANO