Jelo prije treninga? Evo šta i kada treba da se nađe na meniju

Popularno

Povezano


Uravnoteženi obrok prije treninga može da ubrza performanse i ubrza oporavak. Takođe morate biti sigurni da unosite dovoljno proteina, jer oni igraju ključnu ulogu u rastu i popravljanju mišića

- Marketing -

Šta jesti prije treninga?

Šta jedete jednako je važno kao i kada jedete

Tijelo ima različite prehrambene potrebe u različito doba dana. Za najbolje rezultate treba da planiramo obroke oko treninga. Nacionalna akademija za sportsku medicinu kaže da bi sportisti i svi koji treniraju prije treninga trebalo da se odluče za obrok ili grickalice sa umjerenim udjelom proteina i sa relativno visokim sadržajem ugljenih hidrata.

U idealnom slučaju, pokušajte da unesete oko 1 gram ugljenih hidrata po kilogramu tjelesne težine jedan sat prije odlaska na trening.

Međutim, ove smjernice se mogu razlikovati od pojedinca do čovjeka, u zavisnosti od ciljeva kondicije, trajanja vježbanja, intenziteta treninga i drugih faktora.

Uravnoteženi obrok prije treninga takođe treba da donese umjerene količine nemasnih proteina. Vlakna i masti mogu da prouzorkuju probavne smetnje tokom treninga, pa je bolje da ih konzumirate kasnije tokom dana.

Ukoliko vježbate uveče, jedite voće, povrće i ostalu hranu bogatu vlaknima najmanje tri do četiri sata prije vežbanja, preporučuje Nacionalna akademija sportske medicine, pišu “Novosti“.

- Marketing -

Najnovije