Jedan od najboljih ‘kućnih’ načina za jačanje imuniteta

Popularno

Povezano


Ako želite ojačati svoj imunitet u najkraćem vremenu – probajte ovu metodu. Možda nije najprijatnija, ali je veoma efikasna. Evo šta treba uraditi:

- Marketing -

Sipajte u lavor hladnu vodu i dodajte nekoliko kockica leda. Vode treba da bude toliko da pokrije zglobove, piše “Uspešna žena“.

Spustite noge u vodu na 10-15 sekundi. Ako mislite da ovo vrijeme izgleda kao vječnost, skrenite misli, gledajući televizor, ili slušajući muziku.

Nakon 15 sekundi obrišite noge, obujte tople vunene čarape i lezite u krevet. Kada osjetite da ste se zagrijali, možete skinuti čarape.

Ovakvu hladnu kupku za stopala preporučuje svojim pacijentima doktor medicinskih nauka, osnivač kineziterapije Sergej Bubnovskij.

Da biste ojačali imunitet na ovaj način, dovoljno je svakodnevno ponavljati ovu proceduru prije spavanja. Za vrijeme prehlade ili gripa, ovakve kupke možete ponavljati na svaka 4 sata.

Nemojte misliti da će se na ovaj način vaše stanje pogoršati, naprotiv, imuni sistem će odreagovati na stres, i biće u stanju da se brže izbori sa bolešću.

Djelotvornost hladne vode na organizam:

  • Ublažava upale mišića, posebno kod profesionalnih sportista i rekreativaca nakon dolaska iz teretane
  • Kosi daje sjaj jer poslije ispiranja šampona toplom vodom završite pranje ledenom vodom bar na kraju
  • Zateže kožu i utiče na očuvanje mladolikog izgleda
  • Spriječava zgrušavanje krvi, posebno kod osoba koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom i usporenim radom srca
  • Hladna voda posebno je učinkovita ukoliko bolujete od depresije jer utiče na receptore kože, poboljšava raspoloženje i smanjuje simptome depresije
  • Ne zaboravljajte, prije početka bilo kojeg liječenja, treba konsultovati svog ljekara.
- Marketing -

Najnovije