Je li holivudski glumac Morgan Freeman prešao na Islam?

Glasine su se pokrenule nakon što je prisustvovao ceremoniji otvaranja FIFA Svjetskog kupa 2022 Holivudski glumac Morgan Freeman u središtu je pažnje otkako je prisustvovao ceremoniji otvaranja FIFA Svjetskog kupa 2022. u Kataru – prvoj muslimanskoj zemlji koja je bila domaćin događaja.

Počelo je kada je Morgan Freeman otišao u Katar ugostiti inauguraciju mega događaja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tokom ceremonije holivudskom glumcu na pozornici se pridružio 22-godišnji katarski invalidni aktivist i motivacijski govornik Ghanim Al Muftah.

Od tada se kruže nagađanja da je Morgan Freeman prihvatio islam. Međutim, stvarnost je sasvim suprotna.

Morganova sklonost različitim vjerama nije skrivena, a radio je više od jednog programa u različitim prilikama, pokušavajući ih istražiti i definisati. Islam je svakako jedan od njih. Međutim, to ne potvrđuje da je odabrao islam kao vjeru koju će slijediti do kraja života.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Međutim, glasine da je umjetnik prihvatio islam bila su toliko velike da se niko nije usudio progovoriti o tome. Možda zbog slave Morgana Freemana i utjecaja koji bi se mogao stvoriti ako postane musliman.

To je bilo vidljivo iz mnoštva postova koji su to tvrdili.

Međutim, nade i želje milijardi muslimana širom svijeta zasigurno su se raspršile nakon što je Misbar, nezavisna arapska platforma za provjeru činjenica, istražila tvrdnju o prelasku Freemana na islam i utvrdila da je lažna. Platforma je citirala:

“Glumac nije najavio prelazak na islam, a niti jedan pouzdani medij nije pisao o toj vijesti.”

Također, 2015. godine, kada je izašla emisija National Geographica – Priča o Bogu s Morganom Freemanom, bio je izložen lažnim vijestima o svojim vjerskim uvjerenjima.

Emisija je zaronila u različite religije, uključujući islam. To je također navelo ljude da nagađaju o njegovoj vjerskoj pripadnosti.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Emotivan trenutak: Dok su Marokanci slavili pobjedu, Hakimi otrčao u zagrljaj majci

Fudbaleri Maroka jučer su savladali favoriziranu Belgiju u okviru...

U Italiji uhapšen bračni par iz BiH, kćerku tretirali kao roba

Pripadnici policijske stanice San Basilio u Rimu uhapsili su...

Lidl u velikom problemu u BiH: Ovo će nam pojesti zaradu!

Njemački lanac Lidl nije odustao od otvaranja prodavnica u...