― Marketing ―

Je li holivudski glumac Morgan Freeman prešao na Islam?

- Marketing -

Glasine su se pokrenule nakon što je prisustvovao ceremoniji otvaranja FIFA Svjetskog kupa 2022 Holivudski glumac Morgan Freeman u središtu je pažnje otkako je prisustvovao ceremoniji otvaranja FIFA Svjetskog kupa 2022. u Kataru – prvoj muslimanskoj zemlji koja je bila domaćin događaja.

Počelo je kada je Morgan Freeman otišao u Katar ugostiti inauguraciju mega događaja.

Tokom ceremonije holivudskom glumcu na pozornici se pridružio 22-godišnji katarski invalidni aktivist i motivacijski govornik Ghanim Al Muftah.

- Marketing -

Od tada se kruže nagađanja da je Morgan Freeman prihvatio islam. Međutim, stvarnost je sasvim suprotna.

Morganova sklonost različitim vjerama nije skrivena, a radio je više od jednog programa u različitim prilikama, pokušavajući ih istražiti i definisati. Islam je svakako jedan od njih. Međutim, to ne potvrđuje da je odabrao islam kao vjeru koju će slijediti do kraja života.

Međutim, glasine da je umjetnik prihvatio islam bila su toliko velike da se niko nije usudio progovoriti o tome. Možda zbog slave Morgana Freemana i utjecaja koji bi se mogao stvoriti ako postane musliman.

To je bilo vidljivo iz mnoštva postova koji su to tvrdili.

Međutim, nade i želje milijardi muslimana širom svijeta zasigurno su se raspršile nakon što je Misbar, nezavisna arapska platforma za provjeru činjenica, istražila tvrdnju o prelasku Freemana na islam i utvrdila da je lažna. Platforma je citirala:

“Glumac nije najavio prelazak na islam, a niti jedan pouzdani medij nije pisao o toj vijesti.”

Također, 2015. godine, kada je izašla emisija National Geographica – Priča o Bogu s Morganom Freemanom, bio je izložen lažnim vijestima o svojim vjerskim uvjerenjima.

Emisija je zaronila u različite religije, uključujući islam. To je također navelo ljude da nagađaju o njegovoj vjerskoj pripadnosti.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...