-9.5 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Je li došao kraj lošem gorivu u BiH: Nabavljen uređaj koji na licu mjesta provjerava kvalitet

Poznato je da su svi naftni derivati koje koristite pod nazdorom, nad kojim se vrši provjera, državnih službi kako bi građani dobili ono što i plate.

Ipak, realnost je surovija pa isto tako znamo da je mnogo nekvalitetnog i lošeg goriva (benzin, dizel) na benzinskim pumpama širom Bosne i Hercegovine. Provjere od strane države se vrše, ali vrlo često na način koji omogućava manipulisanjem uzorka koji se daje na testiranje.

Ovo je bitno posebno ako ste u svog ljubimca na četiri točka uložili mnogo novca, loše gorivo može negativno da se odrazi na motor i vožnju automobila.

Rješenje postoji

Čini se kako je rješenje za cijelu Bosnu i Hercegovinu na pomolu. Kako biste bili sigurni u gorivo koje točite u vaše automobile Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini finansirala je nabavku specijalnog vozila odnosno mobilne laboratorije, koja na licu mjesta provjerava kvalitet tečnih goriva.

  • Na ovaj način želimo doprinijeti zaštiti potrošača i pomoći distributerima da garantuju ispunjenje najviših EU standarda – saopćeno je iz Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini.

(Kakanj-x.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO