Japanska policija dobila Nissan GT-R

Kad italijanski policajci mogu da voze Lamborghini, zašto njihove japanske kolege ne bi mogle Nissan GT-R?

Nije rijetkost da policajski službenici u nekim zemljama dobiju na korištenje super-sportski automobil. Ova vozila – zbog svojih sjajnih performansi – ponekad služe kao patrolni automobili na autoputevima, ali ih policajci najčešće koriste u promotivne svrhe, kako bi uspostavili bliži kontakt sa populacijom kojoj služe i koju štite od kriminalaca.

U nekim slučajevima, kao u Dubaiju i Abu Dabiju, prestižni policijski automobili, među kojima su modeli marki Ferrari, McLaren, Aston Martin, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley i drugi, koriste se i da bi privukli turiste.

Dubai je svojevremeno u flotu policijskih vozila uvrstio i Nissan GT-R, a sada su ovaj automobil dobile i njihove kolege iz Japana, zemlje u kojoj se GT-R izrađuje. Nissan je donirao jedan GT-R policijskim jedinicama prefekture Točigi na specijalnoj ceremoniji održanoj u petak 15. juna. Automobil neće služiti samo za paradiranje, već će uskoro biti korišten kao pravo patrolno vozilo.

Policijski Nissan GT-R dobio je svu neophodnu komunikacionu opremu i audio-vizuelnu signalizaciju. Tehnički detalji nisu saopšteni, ali ukoliko nisu rađene modifikacije na pogonskoj jedinci, ovaj auto ispod haube ima twin-turbo 3.8 litarski V6 sa 572 ks (421 kW) i 632 Nm koji se koristi u standardnoj verziji modela GT-R. Snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću šestobrzinskog mjenjača sa duplim kvačilom.

Možda vam se svidi

Leave A Reply