Jaan Amir Alić: Želite li psa, otiđite do azila

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -

Imao je Jaan Amir Alić, brend menadžer u kompaniji Orbico Beauty, planove o psu, jednom hrtu, kojem je već bio dao ime Sunce, ali je stigla korona, lockdown, te se sve zakomplikovalo i planovi su propali.

No nije prestao razmišljati o tome da nabavi psa, pa mu je prijateljica pokazala na Instagramu divnu priču koju rade ljudi u azilu Paw Friends Sarajevo Dog Rescue.

  • Znao sam da je kupovina loš izbor, i da udomljavanje psa ima veću širinu i ljubav”, kaže Jaan.

A radilo se o ljubavi na prvi pogled: Icea je prvog ugledao i to je bilo to.

  • Bio je jedini pas u boksu koji je mirno stajao sa strane i gledao u mene. Privukao me je tim pogledom i uzeo sam da ga prošetam. Poslije tog izlaska iz boksa, više nikada nije vraćen tamo. Došao je kući. Imao je već ime – Ice, samo sam dodao još i Sunce. Jer jeste neko novo sunce, koje mi je promijenilo život.”

Ice je mješavina labradora i ptičara, iako Jaan kaže da je on posebna, neviđena rasa. Veterinar je procijenio da je prilikom udomljavanja imao oko sedam mjeseci.

U azil je stigao nakon što ga je jedan par pronašao kako luta putem između Breze i Ilijaša, a nakon samo mjesec dana Ice je svoj dom našao kod Jaana. I dodao novu dimenziju ljubavi u svom novom domu.

  • Postanete svjesni da imate biće koje potpuno ovisi o vama i onda vam se mijenjaju raspored i navike, a i shvatanje da u životu niste važni samo vi, nego i on, i time postajete jedan neraskidivi tandem pun ljubavi.”

Ice voli sve ljude, trenutno stvara povezanost sa nepoznatim, a mrzi ostajati sam u kući. No i to je riješeno: “Sretnik sam da radim u kompaniji Orbico Beauty u kojoj je Ice prvi pas koji dolazi u office, tako da vrlo malo vremena provodi sam.”

No, porodica i prijatelji Jaanu uvijek izađu u susret kad zatreba, ali Ice je najveseliji kad se druži s Jaanovim sestrićima Medihom i Omarom.

- Marketing -

Najnovije