25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

J.P. „VODOKOM“ organizuje akciju „Proljetna akcija uređenja grada“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

I ove godine J.P. „VODOKOM“ organizuje akciju „Proljetna akcija uređenja grada“ od 21. do 23. marta.
Cilj akcije je prije svega saradnja sa građanima, zajedničke aktivnosti koje pridonose očuvanju i podizanju svijesti spram okoliša. Proljeće je idealna prilika da, pored naših redovnih aktivnosti, zajedničkim snagama uljepšamo grad.
J.P. „VODOKOM“ će angažovati radnike iz nekoliko odjeljenja kao i potrebnu mehanizaciju sa naglaskom na nekoliko lokacija u gradu: dio naselja Varda, autobuska i taxi stajališta, kontejnerska mjesta, širu lokaciju kružnog toka, uz popratne aktivnosti poput orezivanja drveća, sjeća granja, uređenje travnjaka, pranje ulica…
Građani se mogu pridružiti i dati svoj doprinos navedenim aktivnostima, a posebno u nedjelju 22. marta kada pozivamo sve one koji žive u gradskom području da kabasti, krupni otpad (bijela tehnika, stari namještaj i sličan otpad iz domaćinstva) uredno odlože pored kontejnerskih mjesta.
Koristimo se ovom prilikom da istaknemo podršku Općini Kakanj u akciji „Proljeće“ u okviru koje ćemo, između ostalog, na području Varde postaviti dodatni kontejner za odlaganje otpada kojeg mještani budu prikupili.
S velikom radošću najavljujemo i učešće naših mladih, koji svaku priliku iskoriste da nas odrasle podsjete koliko su puta više osviješteni i aktivni.
Učenici tri kakanjske škole OŠ„Mula Mustafa Bašeskija“, STŠ „Kemal Kapetanović“ i OŠ„Ahmed Muratbegović“ uredit će svoja školaska dvorišta u kojima stiču najljepše uspomene.
Još jednom podsjećamo korisnici koji žive u zgradama zajedničkog stanovanja odnosno u gradskom području kabasti otpad u nedjelju 22. marta neka uredno odlože pored kontejnerskih mjesta, a kabasti otpad koji se odloži u prigradskim i seoskim područjima bit će odvezen po pozivu.
Svoje prijave, prijedloge ili fotografije uputite nam na e-mail [email protected] ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO