J.P. "Vodokom": Izvršena primopredaja novog kamiona za sakupljanje, sabijanje i transport komunalnog otpada

Danas je u krugu deponije na lokalitetu Bara izvršena primopredaja novog kamiona za sakupljanje, sabijanje i transport komunalnog otpada. Sredstva je i za ovaj kamion – smećar marke Volvo obezbijedila Općina Kakanj u iznosu od cca. 175.000 KM (ukupno za oba kamiona 360.000 KM).

ippOdluka i nabavka ovog kamiona dolaze u pravo vrijeme kada se u okviru projekta “Integralno upravljanje komunalnim otpadom” provode aktivnosti koje podrazumijevaju proširenje prikupljanja i odvoza otpada sa sve većeg broja Mjesnih zajednica na području naše Općine, što je i krajnji cilj pomenutog projekta.

Zadovoljstvo kontinuiranom saradnjom i ostvarenim rezultatima ističu kako predstavnici “VODOKOM-a” tako i Općine na čijem čelu su načelnik Nermin Mandra i direktor “VODOKOM-a” Sead Imamović.

volvo-kamion6Sigurnim koracima Općina Kakanj i J.P. “VODOKOM” zajedničkim snagama omogućavaju rješavanje problema sakupljanja i selekcije komunalnog otpada u Kaknju i njegovog konačnog zbrinjavanja na regionalnu deponiju „Mošćanica“.

Podsjećamo da do 2018. godine, po trenutno važećim zakonskim propisima, sve općine u BiH morat će biti uključene u rad regionalnih deponija u BiH, a što prethodno podrazumijeva uključivanje svih područja odnosno Mjesnih zajednica u jedinstven sistem prikupljanja i odvoza otpada..

Možda vam se svidi

Comments are closed.