5 C
Kakanj
Nedjelja, 24 Januara, 2021

Izudin Hrusto: Bajtarević je idealan izbor

Izudin Hrusto, Vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Kakanj komentirao je kandidaturu Mirnesa Bajtarevića za načelnika Općine Kakanj koji prenosimo u cijelosti:

-U dosadašnjem radu kao općinski vijećnik snažno sam se zalagao za širenje mreže daljinskog grijanja na prigradska naselja kao generacijskom iskoraku ka čišćem zraku i poboljšanju kvaliteta života. Mišljenja sam da revitalizacija i proširenje mreže daljinskog grijanja, a time i gašenje hiljada malih kotlovnica, mora biti jedan od strateških ciljeva općine Kakanj.

U nadolazećem periodu, zadatak Općinskog vijeća i Općinskog načelnika će biti da se, između ostalog, uhvate u koštac s rješavanjem dugo godina potiskivanog pitanja redefinisanja cijena usluga grijanja sa ciljem povećanja konkurentnosti i privlačenja velikih potrošača. Također, Općina mora imati jasan plan kako stimulisati stanovništvo koje živi izvan zona toplifikacije da provedu mjere energijske efikasnosti i smanje potrošnju energije za grijanje.

Radeći u JP “Grijanje” d.o.o. Kakanj, imao sam priliku upoznati Mirnesa kao sposobnog menadžera koji ne bježi od problema, već ih rješava. Odlikuju ga izražena sklonost timskom radu i spremnost da sasluša saradnike. Mirnes Bajtarević je čovjek koji je preporodio JP “Grijanje” d.o.o. Kakanj i zacrtao strategijske pravce budućeg razvoja ovog preduzeća.

Zahvaljujući bogatom iskustvu koje je stekao rukovodeći s JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj, Mirnes Bajtarević je idealan izbor za općinskog načelnika čija je uloga da bude pokretačka snaga i zamajac uspješnoj realizaciji ovog kapitalnog projekta. Raduje me buduća bliska saradnji s općinskim načelnikom u ostvarenju ovih izazova.
Kada govorim o Mirnesu Bajtareviću govorim o čovjeku kome je Kakanj na prvom mjestu.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO