16.3 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Izraelski ambasador u Hrvatskoj zahvalio Hrvatima “Herceg-Bosne” na podršci


Jučer je, naime, neformalna grupa građana Mostara, sa Starog mosta, koji je simbol ovog grada, okačila veliku palestinsku zastavu, kao znak podrške Palestincima u raketnim napadima Izraela na pojas Gaze koji je eskalirao posljednjih dana. Iako se gradonačelnik Mostara Mario Kordić oštro protivio ovakvom činu podrške građani su zastavu svejedno istakli.

To je izazvalo revolt kod Mostaraca hrvatske nacionalnosti, koji su, u znak podrške Izraelu, kako piše Dnevnik.ba, u zapadnom dijelu tog grada razvili veliku zastavu paradržavne tvorevine tzv. Herceg-Bosne. Mnogi od njih su podršku iskazali i na društvenim mrežama. prenosi “Klix“.

Jedna od njih, korisnica Twittera sa korisničkim imenom “hercegovka klo” napisala je “Molite za mir u Jerusalemu. Neka budu sigurni ko ih voli”. U potpisu je napisala “hrvati Herceg-Bosne”, a uz objavu, podijelila je i sliku sa zastavom Herceg-Bosne pored zastave Izraela.Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO