Izlaze dva nova filma Brucea Willisa, bit će to neke od njegovih posljednjih uloga

Bruce Willis glumi u dva nova filma koja će premijeru imati sljedeće sedmice, 29. aprila.

Novi filmovi akcijske zvijezde, Corrective Measures i Fortress: Sniper's Eye, dva su od posljednjih nekoliko filmova u Willisovoj karijeri s obzirom na to da se umirovio od glume nakon što je u ožujku njegova kći podijelila da mu je dijagnosticirana afazija. Međutim, prije nego što se Willis u potpunosti penzioniše, čeka vas još nekoliko njegovih filmova.

- Marketing -

Prvi je Corrective Measures, naučno-fantastični akcijski film u kojem uz Willisa glumi Michael Rooker. Film se temelji na istoimenom romanu Granta Chastina, a radnja je smještena u San Tiburon, najopasniji zatvor s maksimalnom sigurnošću na svijetu.

Radnja prati čudovišta, kiborge i superzlikovce zatvorene u zatvoru, uključujući bogatog genija Juliusa “The Lobe” Loeba i pokvarenog upravitelja Devlina, koji traži Lobeovo bogatstvo. Dan Payne i Brennan Mejia pojavljuju se kao Payback i Diego Diaz te povećavaju napetost između zatvorenika i osoblja sve dok ne bukne anarhija.

Film će debitirati na streaming platformi Tubi, a glavni voditelj sadržaja Adam Lewinson o filmu kaže: “Corrective Measure iznimno je autentičan i zadivljujuć naučno-fantastični akcijski film koji govori o našoj nepokolebljivoj predanosti da publici pružimo široku lepezu uvjerljivih originalni sadržaja.”

Prije nekoliko sedmica dijagnosticirana mu je afazija

Drugi film koji će imati premijeru je Fortress: Sniper's Eye, drugi nastavak u trilogiji, u kojem Willis tumači ulogu umirovljenog agenta CIA-e koji pokušava obnoviti odnos sa svojim sinom Paulom dok pokušavaju obranili dobro osiguranu tajnu bazu The Fortress od elitnog kriminalca Frederica Balzaryja.

Dva filma izlaze samo nekoliko sedmica nakon što je Willisova kći Rumer obznanila kako je glumcu dijagnosticirana afazija, zbog čega se ujedno odlučio i povući iz glume.

“Bruceovim fanovima željeli smo kao porodica reći da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema, nedavno mu je dijagnosticirana afazija, što utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila”, objavila je Rumer na svom Instagramu izjavu porodice.

“Ovo je stvarno izazovno vrijeme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, suosjećanju i podršci. Prolazimo kroz ovo kao snažna obitelj. Kao što Bruce uvijek kaže, ‘Live it up’, tako i mi zajedno planiramo učiniti upravo to”, poručili su.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano