Povezano

“Izigrao me je i ubio mi dijete, nikad me nije pogledao u oči” – Potresne riječi oca Violete koju je dečko sačekao u sobi, pa je svirepo ubadao dok nije izdahnula


Veće Višeg suda u Šapcu kojim je predsedavala sudija Mirjana Pajtić ne pamte kada su izrekli ovako visoku kaznu koja je u trenutku suđenja bila maksimalna za ovo djelo, ali i Srbija ne pamti takav zločin koji je ubica učinio na veoma svirep i podmukao način.

- Marketing -

Za oca nesretno preminule djevojke nema utejhe, jer je tog jula izgubio sve.

– Presuda je maksimalna, ali za njega je i doživotna kazna mala, jer meni to dijete ne može da vrati. Ipak je to ubistvo, ja sam ostao bez igdje ikoga. Meni to ništa ne pomaže, čak ni da je dobio smrtnu kaznu. Presuda je maksimalna, tu se ne može ništa. Moje dijete nije živo – kaže neutješni otac Dragiša.

Teško je bilo i u posljednjih godinu kada kada je morao na suđenjima da gleda ubicu svoje jedinice.

– Vidio sam da mu se malo tresu ruke. Nisam moga dobro da ga vidim jer je oko njega bilo obezbjeđenje, sa lancima na nogama i rukama, držao je pognutu glavu. Nikad me nije pogledao u oči. To je zločinac pravi, nije mnogo ni uzbuđivao. Kad je izvršio zločin i kad su mu u Domu zdravlja izmjerili pritisak 130 sa 80 pola sata poslije ubistva. To pokazuje da se nije uznemiro, to sve govori o njemu – kaže on i dodaje:

 Violete, sačekao je iz treće smjene, pa je napao u njenoj sobi
“Ma, kad je on mogao da pređe 10 kilometara pješaka i da mene izigra, uđe u sobu i ubije mi dijete, to je pravi hladnokrvni ubica. Ja nisam ništa posumnjao tad. U njegovim izjavama stoji da je rekao da nema potrebe da zovemo nikoga jer on zna gdje bode kad ubija. To je sudija pročitala u sudnici, a on se na to uopšte nije potresao na tu svoju izjavu”.

“Ni prvu platu nije stigla da primi…”
Dragišina majka koja je do tada slabije vidjela, nakon tragedije je oslijepila. Neutješan je i Dragišin otac, ali je njemu ipak najteže jer je izgubio svoju jedinicu.

– Sve sam uradio, iškolovao je, bila je solidan đak, položila vozački ispit, zaposlila se i počela da radi, nije sastavila ni mjesec dana da primi prvu platu kad je ubio. Ona je imala 29 smrtonosnih uboda i deset odbrambenih. On je nju napao sa leđa nožem. Kad je pala na krevet on je počeo da je bode. Imala je šest uboda sa leđa u lijevu lopaticu, jedan u slijepoočnici i sve u lijevu stranu vrata i grudi – priča Dragiša.

Nesretni otac ništa nije naslućivao, jer kako kaže, one dolazio kod njih, pa je imao utisak da je veza ozbiljna.

– Ja sam davao auto i njemu i njoj da idu zajedno. Nisu oni bili u nekoj svađi. Ovdje je bila svadba u komšiluku, ona je otišla po njega, dovezla ga kući i odavde su otišli na veselje. Sljedeće srijede mi smo otišli do Koceljeve da uzmemo turšiju i ona je išla sa nama. Poslije toga otišla je kod njega. Kad smo došli po nju, on je stajao na dvorištu, javio nam se i lijepo pričao. To je bila srijeda, a ubistvo se desilo u nedjelju – priča.

Kobnog jutra Dušan je došao kod Violete kući i njenom ocu rekao da je došao da je iznenadi prije nego što dođe s posla, prenosi “Blic“.

– Ja sam spremao hranu za svinje. U prekupaču sam mljeo kukuruz i pripremao hranu. On je došao, stao pored mene i pitao me jesam li nasjekao drva za zimu. Čak nudio da vučemo i cijepamo ogrijev i ponudio se da mi pomogne kad bude slobodan. Onda me pitao da li mi treba prekupač, jer on ima, a ne treba mu. Sve je pričao normalno. U jednom trenutku mi kaže da će Violeta sada da dođe s posla i da on ide da otvori kapiju da je dočeka. Tako je i uradio. Ja sam otišao svinjama ne sluteći šta će se desiti – prisjeća se otac i dodaje:

“On je ušao za njom. Ona nije bila ni jaknu skinula. Napao je iznenada s leđa i počeo da je ubada… Branila se, ali nije uspjela…”

- Marketing -

Najnovije

Popularno