Izetbegović u posjeti Kaknju

Popularno

Povezano

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović stigao je danas u službenu predsjedničku posjetu Općini Kakanj.

Izetbegovića je pozdravio i dočekao načelnik Nermin Mandra, a zatim je člana Predsjedništva BiH pozdravio predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Katičić.

- Marketing -

U svečanom koru za doček Izetbegović je pozdravio pomoćnike općinskog načelnika, poslije čega se u kratkom razgovoru zadržao u Kabinetu Načelnika.

Izetbegović je izrazio zadovoljstvo napretkom te naglasio da je općina Kakanj jedna od najuspješnijih općina u BiH.

– Namjerno sam posjetu ostavio za 31. decembar da bih na takav način završio godinu. U Kaknju vlada jedna dobra atmosfera i grad se razvija na razne načine – istakao je Izetbegović.

Naglasio je da je ta općina prevazišla inerciju koja je karakterizirala industrijska mjesta u BiH, a to je čekanje da se ljudi zaposle u velikim kombinatima. Kaže da je niz privatnih preduzeća koja će ići u velike sisteme, a za koje predstavnici općine imaju sluha i pomažu ih. Istakao je da je tokom posjete Kaknju razgovarano o projektu korištenja kakanjske energije za zagrijavanje Sarajeva.

– Mislim da će to biti projekt od velike važnosti i za Kakanj i za Sarajevo – naveo je Izetbegović.

Tokom posjete obišao je i novootvorenu zgradu Općine.

– Arhitekt sam, a bavim se politikom i zadovoljan sam po obje te linije – kazao je Izetbegović.

Općinski načelnik Nermin Mandra izrazio je veliko zadovoljstvo da je imao priliku ugostiti Izetbegovića. Kaže da posjeta znači mnogo i da će biti motivacija za još veći uspon. Prilikom posjete članu Predsjedništva uručeni su pokloni, a među kojima je sehara s proizvodima kakanjskih privrednika. (Az.S./Avaz.ba)

- Marketing -

Najnovije